Σάββατο, 27 Απρ.
21oC Αθήνα

Πρόστιμο 2 εκατ. ευρώ στον «Κωτσόβολο» για παραπλανητικές εκπτώσεις

Πρόστιμο 2 εκατ. ευρώ στον «Κωτσόβολο» για παραπλανητικές εκπτώσεις

Πρόστιμο 2 εκατ. ευρώ επέβαλε το Υπουργείο Ανάπτυξης στην εταιρεία “Κωτσόβολο” σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου.

Το εν λόγω πρόστιμο επιβλήθηκε γιατί στο ηλεκτρονικό κατάστημα Κωτσόβολος διαπιστώθηκε ότι οι πληροφορίες που παρέχονταν για συγκεκριμένα προϊόντα, τα οποία πωλούνταν με τη μορφή μείωσης τιμής, δεν περιελάμβανε την τιμή πώλησης πριν και μετά την εφαρμογή της μείωσης.

Πληροφορίες αναφέρουν πως το πρόστιμο αφορά το έτος 2021 και θα αφαιρεθεί από το αντίτιμο πώλησης της εταιρείας “Κωτσόβολος” στη ΔΕΗ. 

Συγκεκριμένα, το πρόστιμο  το οποίο επέβαλε ο Υπ. Ανάπτυξης, κος Κώστας Σκρέκας αφορά την «Dixons South – East Europe Ανώνυμη Εμπορική και Βιομηχανική Εταιρεία Ηλεκτρικών, Πληροφορικής, Τηλεπικοινωνιών και Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών», μετά από έλεγχο της Διυπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου Αγοράς (ΔΙΜΕΑ).

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου, το πρόστιμο αφορά παράβαση του άρθρου 15, παρ. 2α του νόμου του ν. 4177/2013 (περί παραπλανητικών εκπτώσεων). Συγκεκριμένα, στο ηλεκτρονικό κατάστημα της επιχείρησης, διαπιστώθηκε ότι οι πληροφορίες που παρέχονταν για συγκεκριμένα προϊόντα που πωλούνταν υπό καθεστώς ανακοίνωσης μείωσης τιμής δεν περιελάμβανε την τιμή πώλησης πριν και μετά την εφαρμογή μείωσης της τιμής.

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, δήλωσε: «Το είπαμε και το κάνουμε. Οι έλεγχοι του υπουργείου Ανάπτυξης  και η επιβολή των προστίμων θα συνεχιστούν με μοναδικό κριτήριο την εφαρμογή του νόμου. Η αγορά δεν είναι ιδιοκτησία κανενός, έχει νόμους και κανόνες λειτουργίας για όλους. Ελέγχουμε την αγορά, προστατεύουμε τον καταναλωτή. Δεν θα επιτρέψουμε την ασυδοσία. Οι παραβάτες θα τιμωρούνται».

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις