Παρασκευή, 3 Μαΐ
23oC Αθήνα

Προβληματισμός στην κυβέρνηση για την κατάσταση της Εθνικής Τράπεζας

Προβληματισμός στην κυβέρνηση για την κατάσταση της Εθνικής Τράπεζας

Μεγάλο προβληματισμό, κάποιοι μιλάνε ακόμα και για δυσαρέσκεια, προκάλεσε, σε κυβερνητικούς παράγοντες η εικόνα που παρουσίασε η Εθνική Τράπεζα με τα stress tests.

Ηταν μία δυσάρεστη έκπληξη, αφού κανένας δεν φανταζόταν ότι η Εθνική Τράπεζα ήταν σε τόσο άσχημη κατάσταση, λένε. Το κλίμα αυτό δεν αποκλείεται να χειροτερεύσει αν τελικά η Τράπεζα δεν καταφέρει να προσελκύσει ικανοποιητικά ιδιωτικά κεφάλαια για την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου, ενώ στο μικροσκόπιο της κριτικής μπήκε και η δεύτερη έκδοση coco’s που μπορεί να κατευθυνθεί σε ιδιώτες για κάλυψη ακόμα και των 4,6 δισ. ευρώ που είναι οι κεφαλαιακές ανάγκες σύμφωνα με το δυσμενές σενάριο.

Προβληματισμός επικρατεί και για την επιτυχία του εγχειρήματος της πώλησης της Finansbank, αφού ήδη αποχώρησε ένας υποψήφιος αγοραστής, ενώ κυβερνητικοί κύκλοι λένε στο newsit.gr ότι η πώληση της θυγατρικής στην Τουρκία επιχειρείται κάτω από τις δυσμενέστερες συνθήκες, λόγω των πιεστικών αναγκών, της ελληνικής τράπεζας.

Το κλίμα αυτό συμβαδίζει με εκτιμήσεις αναλυτών πως η Εθνική Τράπεζα στην κούρσα για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου βρίσκεται σε δυσμενέστερη θέση από τις άλλες τρεις συστημικές τράπεζες.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε