Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Πυρ και μανία ο Τσακαλώτος για την διαρροή! Ξέρει τον “ένοχο”

Πυρ και μανία ο Τσακαλώτος για την διαρροή! Ξέρει τον “ένοχο”

Σε επικίνδυνες ατραπούς κινδυνεύει να μπει η χώρα από τους ερασιτεχνισμούς της κυβέρνησης και του περιβάλλοντος του Μαξίμου. Αυτό που συνέβη σήμερα με το ΑΠΕ και την δήθεν πληροφορία για συμφωνία με την τρόικα στο θέμα των συντάξεων, δεν έχει προηγούμενο στην σύγχρονη ιστορία της χώρας.

Κάποιοι στο περιβάλλον της κυβέρνησης είχαν την φαεινή ιδέα, ενόψει της αυριανής ομιλίας του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκου Μητσοτάκη στην ΔΕΘ να υποδείξουν στο ΑΠΕ, το επίσημο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Ελλάδος, να ανεβάσει μία ψευδή είδηση με στόχο να τον αδειάσουν τον αρχηγό της ΝΔ.

Γνωρίζοντας αυτά τα αρρωστημένα μυαλά ότι πρόκειται για fake news πίεσαν, απαίτησαν και κατάφεραν να δημοσιευθεί. Η αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης (ΝΔ και ΚΙΝΑΛ) ήταν οργισμένη, αλλά το χειρότερο από όλα ήταν ότι οργισμένη ήταν και η αντίδραση των αγορών. Οι αποδόσεις των ομολόγων εκτοξεύθηκαν σε ύψη μέσα σε λίγα λεπτά της ώρας.

Αμέσως μετά ήρθε η δεύτερη διάψευση (η πρώτη ήταν από τα κόμματα) μέσω τηλεγραφήματος του Reuters που έλεγε ότι δεν υπάρχει καμία συμφωνία, επικαλούμενο πηγές της τρόικας. Λίγο μετά πήρε θέση και η Κομισιόν που είπε εν ολίγοις τα ίδια, πηγαίνοντας ένα βήμα παραπάνω, και λέγοντας ότι οι «συμφωνίες είναι για να τηρούνται».

Η 4η διάψευση ήρθε από την ίδια την κυβέρνηση και από τον γνωστό άγνωστο κορυφαίο παράγοντα του υπουργείου Οικονομικών που είπε, ότι «η είδηση του ΑΠΕ δεν μπορεί να είναι αληθινή».

Το κακό όμως είχε γίνει. Οι αγορές δυστυχώς δεν συγχωρούν. Οι αποδόσεις των ομολόγων ξεπέρασαν το 4,1%, με άνοδο πάνω από 2% (δείτε εδώ περισσότερα).

Σύμφωνα με πληροφορίες η διαρροή του fake news έγινε εν αγνοία του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου. Κάποιες ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο υπουργός Οικονομικών γνωρίζει το ποιος έκανε την διαρροή του fake news και είναι πυρ και μανία μαζί του και δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που οι σχέσεις των δύο περνούν κρίση. Ίσως να μην είναι και η τελευταία.

Του Θανάση Παπαδή

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις