Κυριακή, 5 Μαΐ
16oC Αθήνα

Ρέγκλινγκ: Η Ελλάδα κάνει βήματα για αυτόνομη χρηματοδότηση μετά τον Αύγουστο του 2018

Ρέγκλινγκ: Η Ελλάδα κάνει βήματα για αυτόνομη χρηματοδότηση μετά τον Αύγουστο του 2018

Μεγάλη επιτυχία χαρακτήρισε ο Κλάους Ρέγκλινγκ την επιτυχημένη ανταλλαγή ομολόγων που πραγματοποίησε η Ελλάδα τις τελευταίες μέρες. Αυτό όπως είπε ήταν ένα σημαντικό βήμα για την αυτόνομη χρηματοδότησή της μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος τον Αύγουστο του 2018.

Σε ομιλία του σε εκδήλωση στο Λουξεμβούργο, με τίτλο: «Ο ESM μετά από πέντε χρόνια: επιτυχίες, προκλήσεις και προοπτικές», ο Ρέγκλινγκ επανέλαβε ότι η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται «σε σωστή τροχιά να υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις, για τις οποίες δεσμεύθηκε το καλοκαίρι του 2015».

«Εάν η Ελλάδα συνεχίσει να εφαρμόζει τις συμφωνηθείσες μεταρρυθμίσεις, οι πιθανότητες είναι καλές ότι θα μπορεί να αυτοχρηματοδοτείται αυτόνομα μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος τον Αύγουστο του επόμενου έτους», προσέθεσε.

Ο γενικός διευθυντής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας επανέλαβε, επίσης, ότι οι χώρες της Ευρωζώνης έχουν υποσχεθεί να προσφέρουν περαιτέρω ελάφρυνση του ελληνικού χρέους στο τέλος του προγράμματος, «εάν χρειασθεί και αν η Ελλάδα συνεχίσει να υλοποιεί τις μεταρρυθμίσεις».

Νωρίτερα ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Τζέρι Ράις προχώρησε σε δήλωση “βόμβα”, αφού ξεκαθάρισε πως δεν θα τεθεί σε ισχύ η βοήθεια του ΔΝΤ για την Ελλάδα εάν δεν υπάρξει συμφωνία για ελάφρυνση του δημόσιου χρέους

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις