Κυριακή, 5 Μαΐ
17oC Αθήνα

Ρέγκλινγκ: Η Ελλάδα θα μείνει χωρίς χρήματα – Καταστροφή ο Βαρουφάκης

Ρέγκλινγκ: Η Ελλάδα θα μείνει χωρίς χρήματα – Καταστροφή ο Βαρουφάκης

Αν δεν γίνουν αλλαγές στο Ασφαλιστικό η Ελλάδα δεν θα μπορεί να πληρώσει συντάξεις δηλώνει στην γαλλική Le Figaro ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας Κλάους Ρέγκλινγκ, ο οποίος ξεχωρίζει τον Τσακαλώτο από τους καταστροφικούς, όπως τους χρακτηρίζει, 6 μήνες του Βαρουφάκη.

Αργά ή γρήγορα θα υπάρξει χρηματοδοτικό πρόβλημα για την Ελλάδα αν καθυστερήσει η αξιολόγηση προειδοποιεί την κυβέρνηση ο Κλάους Ρέγκλινγκ, που ελπίζει πως η αξιολόγηση θα μπορέσει να τελειώσει πριν το Πάσχα, εννοεί το Καθολικό Πάσχα στα τέλη Μαρτίου.
Αμέσως μετά χαρακτήρισε ως μη βιώσιμο το Ασφαλιστικό και τόνισε πως χωρίς αλλαγές σε 5 χρόνια δεν θα μπορεί η χώρα να πληρώνει συντάξεις.

Ο ίδιος αναγνώρισε σγμάδια βελτίωσης στις σχέσεις της Ελλάδας με τους δανειστές, κάτι που το πίστωσε στον Ευκλείδη Τσακαλώτο. Για αυτό και ξεχωρίζει τον νυν υπ. Οικονομικών από τον Γιάνη Βαρουφάκη, λέγοντας χαρακτηριστικά πως οι πρώτοι 6 μήνες του περασμένου έτους ήταν μία καταστροφή.

Για το χρέος από τη μία διευκρίνισε πως αποτελεί δέσμευση του Eurogroup από την άλλη όμως πως η Ελλάδα έχει πάρει περίοδο χάριτος δέκα ετών στην αποπληρωμή του χρέους και συνεπώς μία νέα ελάφρυνση θα είχε ένα αντίκτυπο στις πληρωμές, κυρίως μετά το 2022.

Πηγή Ημερησία

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε