Πέμπτη, 18 Απρ.
21oC Αθήνα

Ρευστότητα 10 εκατ. ευρώ από την Flexfin σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις

Ρευστότητα 10 εκατ. ευρώ από την Flexfin σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις

Τιμολόγια και επιταγές αξίας 10 εκατ. ευρώ εν μέσω μίας δύσκολης οικονομικής περιόδου χρηματοδότησε η μοναδική ελληνική εταιρεία Flexfin, αδειοδοτημένη από την Τράπεζα Ελλάδος για να παράσχει ρευστότητα στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.  Όπως διαπιστώνεται, κυρίως οι ιδιοκτήτες μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων, αναζητούν γρήγορες χρηματοδοτήσεις, κυρίως για το κεφάλαιο κίνησης.

Η Flexfin, στο μετοχικό κεφάλαιο της οποίας συμμετέχει και η Εθνική Τράπεζα,  δραστηριοποιείται στον τομέα του factoring ή πρακτορεία επιχειρηματικών απαιτήσεων, όπως αποκαλείται στα ελληνικά. Πρόκειται δηλαδή για ένα χρηματοοικονομικό προϊόν που διευκολύνει τις επιχειρήσεις που θέλουν να πληρώνονται άμεσα για τα αγαθά που έχουν πουλήσει ή τις υπηρεσίες που έχουν προσφέρει. 

Ραγδαία ανάπτυξη του factoring

Μέσα σε ένα δύσκολο οικονομικό περιβάλλον, η εταιρεία συνεχίζει να αναπτύσσεται αυξάνοντας σε εβδομαδιαία βάση το πελατολόγιο της, παρέχοντας με απλοποιημένες ηλεκτρονικές διαδικασίες, χρηματοδότηση σε επιχειρήσεις, μέσω προεξόφλησης τιμολογίων.  

Ο κ. Δημήτρης Βρανόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της Flexfin δήλωσε σχετικά: «Είμαστε πολύ περήφανοι για το γεγονός ότι ξεπεράσαμε τα 10 εκατ. ευρώ τζίρου τιμολογίων και θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τους πελάτες μας σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία. Αυτό αποτελεί ένα ακόμα ορόσημο στην πορεία της Flexfin που έχει ως σκοπό να κάνει τις υπηρεσίες factoring διαθέσιμες σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που χρειάζονται περαιτέρω ρευστότητα για την ανάπτυξή τους από αυτή στην οποία έχουν πρόσβαση σήμερα.».

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις