Δευτέρα, 29 Απρ.
18oC Αθήνα

Σε θετικό έδαφος τα αμερικάνικα χρηματιστήρια – Μεγάλη άνοδος για το πετρέλαιο και 4η ημέρα πτώσης για τον χρυσό

Σε θετικό έδαφος τα αμερικάνικα χρηματιστήρια – Μεγάλη άνοδος για το πετρέλαιο και 4η ημέρα πτώσης για τον χρυσό

Σε θετικό έδαφος έκλεισαν οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες στην Νέα Υόρκη, παρά το γεγονός ότι αρχικά υπήρξε ένα μούδιασμα από τα στοιχεία για την απασχόληση που ανακοινώθηκαν στις ΗΠΑ και τα οποία μάλλον δεν ήταν αυτά που ανέμεναν οι αγορές και οι επενδυτές. Την ίδια στιγμή η τόνωση των προσδοκιών για την ζήτηση στην δεύτερη οικονομία του πλανήτη, την Κίνα, είχε ως αποτέλεσμα την εκτίναξη των τιμών στο πετρέλαιο, που κάλυψαν ένα μέρος των απωλειών της εβδομάδος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν, τον Νοέμβριο η αμερικανική οικονομία πρόσθεσε περισσότερες θέσεις εργασίας από ό,τι ανέμεναν οι οικονομολόγοι, μετριάζοντας έτσι την αισιοδοξία ότι η Κεντρική Τράπεζα (Fed) θα αναγκαστεί σύντομα να προχωρήσει σε μειώσεις των επιτοκίων της ώστε οι ΗΠΑ να μην διολισθήσουν σε ύφεση.

Χαρακτηριστικό είναι πως το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε μείωση των επιτοκίων της η Fed έως τον Μάρτιο συγκεντρώνει σήμερα 47,5% πιθανότητες από 64,5% πριν από ένα 24ωρο, σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch της CME.

Και επειδή όταν όλα ανεβαίνουν, ο χρυσός υποχωρεί. Έτσι έγινε και σήμερα με την τιμή να υποχωρεί για 4η συνεχή συνεδρίαση μετά το ρεκόρ της Δευτέρας.

Ο δείκτης Dow Jones έκλεισε με κέρδη 0,36% στις 36.247,87 μονάδες, ο S & P βρέθηκε να κλείνει με άνοδο 0,41% στις 4.604,37 μονάδες και ο Nasdaq κατέγραψε κέρδη 0,45% στις 14.403,97 μονάδες.

Στην αγορά εμπορευμάτων ο χρυσός υποχώρησε στα 2.019,50 δολάρια η ουγγιά. Το Brent είχε σημαντική άνοδο 2,48% στα 75,88 δολάρια το βαρέλι και το αμερικάνικο αργό στα 71,25 δολάρια το βαρέλι με άνοδο 2,80%.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις