Δευτέρα, 26 Φεβ.
17oC Αθήνα

Σενάρια για αυξήσεις σε προγράμματα και επιδόματα που αφορούν σε οικογένειες – Τι δήλωσε η Ζαχαράκη

Σενάρια για αυξήσεις σε προγράμματα και επιδόματα που αφορούν σε οικογένειες – Τι δήλωσε η Ζαχαράκη

Μέτρα αύξησης των κονδυλίων για ορισμένα προγράμματα και επιδόματα τα οποία αφορούν στις οικογένειες βρίσκονται στο τραπέζι του οικονομικού επιτελείου, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του newsit.gr.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν, ενόψει των σημερινών (22.01.24) ανακοινώσεων του ΥΠΟΙΚ, κου Κωστή Χατζηδάκη και της Υπουργού Οικογένειας και Κοινωνικής Συνοχής, κας Σοφίας Ζαχαράκη, πως εκείνο το οποίο φαίνεται να έχει προκριθεί είναι “αυξήσεις των ποσών” για προγράμματα όπως “νταντάδες της γειτονιάς”  και “κάποιων επιδομάτων που αφορούν οικογένειες”.

Yπενθυμίζεται πως σε τελευταία δήλωση του ο πρωθυπουργός κος Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ανέφερε πως «θέλουμε να στηρίξουμε ιδιαίτερα τις νέες οικογένειες, τις οικογένειες με παιδιά. Ανησυχούμε ιδιαίτερα για τη μείωση του ελληνικού πληθυσμού. Αυτός είναι ένας τομέας που αποτελεί προτεραιότητα για εμάς. Πώς στηρίζουμε τις οικογένειες; Πώς στηρίζουμε τους ανθρώπους που αναγκάζονται να νοικιάζουν τώρα που τα ενοίκια αυξάνονται; Αυτή είναι μια βασική προτεραιότητα για την κυβέρνησή μου και θα περιμένετε να ανακοινωθούν διάφορα μέτρα προς αυτή την κατεύθυνση πολύ σύντομα» τόνισε πρόσφατα από το Νταβός ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Δηλώσεις Ζαχαράκη

Σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία που πιέζονται οι προϋπολογισμοί του σπιτιού πρέπει να στηριχθούν τα νέα ζευγάρια, τόνισε στον ΣΚΑΪ 100,3 η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη, εν όψει των ανακοινώσεων (σ.σ. σήμερα 22.01.24) των νέων μέτρων για την στήριξη των νεών οικογενειών από την ίδια και τον υπουργό Οικονομικών, Κωστή Χατζηδάκη.

Όπως ανέφερε η κ. Ζαχαράκη, παραμένουν τα 2.000 ευρώ για κάθε γέννηση και ενισχύονται ενώ για τα δίδυμα τέκνα το ποσό είναι διπλό. Πρόσθεσε παράλληλα ότι το επίδομα γέννησης έρχεται να προστεθεί στο επίδομα τέκνου που δίνει ο ΟΠΕΚΑ.

 

 

 

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις