Οικονομία

Σενάριο για αγορά του ΤΤ από την Τράπεζα Αττικής

Τραπεζικοί κύκλοι εξετάζουν το ενδεχόμενο, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, το οποίο και πρέπει να πωληθεί αφού είναι και ένα από τα prior actions της κυβέρνησης, να αγορασθεί από την Τράπεζα Αττικής.

 Αυτό, όπως λένε, είναι ένα σοβαρό ενδεχόμενο προκειμένου να δημιουργηθεί ένα ισχυρό τραπεζικό σχήμα, αντίβαρο σε εκείνο της Εθνικής με την Eurobank και της Πειραιώς με την Αγροτική.

Πάντως, οι εξελίξεις γύρω από το ΤΤ θα τρέξουν γρήγορα αφού στους πρώτους μήνες του 2013 θα πρέπει να έχουν τελειώσει όλα.

Επίσης, άλλο ένα σενάριο που κυκλοφορεί είναι το “σπάσιμο” του ΤΤ ώστε το ένα κομμάτι να αγορασθεί από όμιλο και το άλλο να εκκαθαριστεί.

Η πώληση του ΤΤ θα εξασφάλιζε στην τράπεζα τις δυνατότητες να διατηρήσει τις υπάρχουσες θέσεις εργασίας και το brand name της τόσο στην Αθήνα όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Θεοδωρικάκος: Επιταχύνεται η λειτουργία της νέας Ανεξάρτητης Αρχής Εποπτείας της αγοράς
Ο Υπουργός Ανάπτυξης υπενθύμισε ότι η Κυβέρνηση έχει λάβει σκληρά μέτρα για τον έλεγχο της αγοράς, επισημαίνοντας πως «ήμασταν η μοναδική χώρα που επί τέσσερα χρόνια είχε πλαφόν στο κέρδος»
Ο Τάκης Θεοδωρικάκος
Εκπτώσεις στις τιμές εισιτηρίων για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς με πρωτοβουλία Ζαχαράκη και Κικίλια
Με πρωτοβουλία Σοφίας Ζαχαράκη και Βασίλη Κικίλια, παρέχονται εκπτώσεις καθ΄ όλο το σχολικό έτος 2025 – 2026 στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που μεταβαίνουν για ανάληψη υπηρεσίας
Students raising hands while teacher asking them questions in classroom