Τετάρτη, 8 Μαΐ
20oC Αθήνα

Σήμερα οι προσφορές για την απόκτηση της Forthnet

Σήμερα οι προσφορές για την απόκτηση της Forthnet

Σήμερα αναμένεται να ανοίξουν τα χαρτιά τους οι υποψήφιοι επενδυτές για την απόκτηση μέσω τραπεζών της εταιρίας Forthnet. Ωστόσο η διαδικασία δεν αναμένεται να είναι σύντομη. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, οι τράπεζες μετά την υποβολή των προσφορών, θα καταρτίσουν μία sort list με βάση την οποία θα προχωρήσουν σε διαπραγματεύσεις με τους «προτιμητέους επενδυτές» για το τελικό τίμημα. Οι προσφορές θα κατατεθούν στην σύμβουλο των τραπεζών την Nomura και όχι απευθείας..

Το συγκεκριμένο deal πάντως μάλλον είναι σχετικά πρωτόγνωρο στην Ελλάδα σε ανάλογες περιπτώσεις, αφού ουσιαστικά οι δεσμευτικές προσφορές θα πραγματοποιηθούν σε δεύτερη φάση, μετά την σημερινή ημέρα και αφού έχουν προηγηθεί κατ’ ιδίαν διαπραγματεύσεις μεταξύ τραπεζών και ενός μικρού αριθμού ενδιαφερομένων. Οι τελευταίοι θα λάβουν και όλες τις πληροφορίες που χρειάζονται προκειμένου να πραγματοποιήσουν την οριστική (δεσμευτική) προσφορά.

Πάντως πολλά θα εξαρτηθούν για το τελικό τίμημα, εάν γίνει τελικά το deal, γιατί τίποτε δεν θα πρέπει να θεωρείται ως δεδομένο, από την κατάληξη που θα έχει το θέμα «ελληνικό ποδόσφαιρο». Από την μία η Forthnet έχει καταγγείλει μονομερώς την σύμβαση με την Super League και βρίσκεται σε επαφή με τις ομάδες μεμονωμένα. Ήδη μάλιστα έχει εξασφαλίσει, όπως η ίδια αναφέρει κάποια συμβόλαια με ΠΑΕ. Να σημειωθεί ότι ήδη έχει τον ΠΑΟΚ, από πέρυσι, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι από τις μεγάλες ΠΑΕ, έχει συμφωνήσει με τον Ολυμπιακό.

Από την άλλη πλευρά η κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο ποδόσφαιρο, με την διακοπή και όλα όσα συμβαίνουν, δημιουργούν μία ρευστότητα, η οποία αν μη τι άλλο θα λάβουν υπόψη οι υποψήφιοι επενδυτές ώστε να λάβουν τις οριστικές τους αποφάσεις

Το θετικό για τις τράπεζες, αλλά και την ίδια τη Forthnet είναι ότι ο ΟΤΕ δεν δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Σε ότι αφορά τους ενδιαφερόμενους, όλα δείχνουν ότι ο διαγωνισμός δεν θα είναι «περίπατος» για τις εταιρείες στρατηγικού ενδιαφέροντος Vodafone – Wind. Αντίθετα, μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει κατά κύριο λόγο η Providence με τον ΑΝΤ1 και δευτερευόντως οι επενδυτικές Pillarstone και Golden Tree.

Παρέμβαση εργαζομένων

Ανοιχτή επιστολή προς τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά, την υπουργό Εργασίας αλλά και στην ΕΕΤΤ, απέστειλαν οι εργαζόμενοι στη Forthnet, στην οποία ζητούν να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας λόγω της επικείμενης πώλησης της εταιρείας.

Όπως αναφέρουν «στην εταιρεία απασχολούμαστε περισσότεροι από 1.100 εργαζόμενοι. Συνυπολογίζοντας τους εργαζόμενους στο δίκτυο καταστημάτων Nova, ο αριθμός αυτός ξεπερνά τους 1.400, χωρίς να υπολογίζονται οι εξωτερικοί συνεργάτες της εταιρείας.

– Δεδομένης της συρρίκνωσης που παρατηρούμε στην ελληνική αγορά τηλεπικοινωνιών (π.χ πρόσφατη εξαγορά της Cyta Hellas από τη Vodafone) αλλά και της δραματικής μείωσης των θέσεων εργασίας που συνεπάγεται σε αυτές τις περιπτώσεις αλλά και

– Δεδομένης της επικείμενης αλλαγής στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της Forthnet, ως αποτέλεσμα της διαδικασίας πώλησης που έχουν οργανώσει οι πιστώτριες τράπεζες και αναμένεται να ολοκληρωθούμε στα μέσα Μαρτίου.

Σας ζητούμε να αναλάβετε δράση, να παρέμβετε με όλα τα δυνατά μέτρα που επιβάλλουν οι νόμοι και να μας εγγυηθείτε ότι θα διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας μας και δεν θα γίνει καμία απόλυση, που θα θέσει σε άμεσο κίνδυνο την επιβίωση των οικογενειών και των παιδιών μας»

Του Θανάση Παπαδή

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις