Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Σολτς: Αν πάνε όλα καλά με την Ιταλία η Ελλάδα θα βγει στις αγορές

Σολτς: Αν πάνε όλα καλά με την Ιταλία η Ελλάδα θα βγει στις αγορές

“Έχουμε την ευκαιρία για μία καλή απόφαση”, στο τέλος Ιουνίου, για την ελάφρυνση του χρέους και το πλαίσιο μεταμνημονιακής εποπτείας, δηλώνει ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς, στην εφημερίδα “Τα Νέα”. Εξάρτησε πάντως την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές από το πως θα τα πάει η Ιταλία.

“Περιμένω τις τελευταίες αξιολογήσεις και τις τελικές αποφάσεις που θα πρέπει να ληφθούν στην Ελλάδα και θα μας δώσουν την ευκαιρία στο τέλος Ιουνίου να δούμε πώς θα τελειώσουμε με το πρόγραμμα, πώς θα είναι το μέλλον, πώς θα οργανωθεί η μεταμνημονιακή περίοδος και τι θα προβλέπεται”, δήλωσε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, Όλαφ Σόλτς. Σύμφωνα πάντα με τα ΝΕΑ, ο κ.Σόλτς δήλωσε επίσης ότι “δεν είναι εύκολο να πούμε ποιο θα είναι ακριβώς το αποτέλεσμα (των συζητήσεων). Αυτό που είναι απολύτως ξεκάθαρο είναι ότι θα έχουμε την ευκαιρία για μία καλή απόφαση και η εξέλιξη αυτή έχει προετοιμαστεί με την ισχυρή ατζέντα μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα”.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την πορεία διαβουλεύσεων μες το ΔΝΤ, ο κ.Σόλτς δήλωσε ότι “συζητάμε τις συγκυρίες για να πάρουμε αποφάσεις”, επιβεβαιώνοντας έτσι τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων μεταξύ Βερολίνου και ΔΝΤ.  Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, τόνισε επίσης ότι “η Ελλάδα πηγαίνει καλά. Βλέπουμε σημαντική πρόοδο στη χώρα, η οικονομική ανάπτυξη είναι πολύ καλύτερη από ό,τι θα περίμενε κανείς πριν δυο-τρία χρόνια. Το βλέπουμε όλοι”.

Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών στο ερώτημα αν με δεδομένες τις εξελίξεις στην Ιταλία η Ελλάδα θα χρειαστεί προληπτική γραμμή πίστωσης απάντησε: “Νομίζω ότι η Ιταλία είναι σταθερή, έχει νεα κυβέρνηση, τα μηνύματα που παίρνουμε από την κυβέρνηση και τον πρόεδρο της Ιταλίας είναι ότι θα σεβαστούν τους κανόνες της ΕΕ και εκτιμώ ότι οι αγορές θα το δουν έτσι. Και για τον λόγο αυτό είμαι αισιόδοξος ότι η Ελλάδα θα έχει την ευκαιρία να εξέλθει στις αγορές”.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις