Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Σταθάκης κατά ΝΔ για ΔΕΠΑ: Κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε

Σταθάκης κατά ΝΔ για ΔΕΠΑ: Κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε

Πόλεμος έχει ξεσπάσει ανάμεσα σε κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση για τη ΔΕΠΑ – Τι απαντά στη ΝΔ ο Σταθάκης

«Τη Νέα Δημοκρατία διακατέχει πρωτόγνωρο θράσος, καθώς η πώληση της εταιρείας ELFE και η δημιουργία ενός χρέους δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ προς τη ΔΕΠΑ έγινε επί των ημερών της» αναφέρει ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης στην απάντησή του στη Νέα Δημοκρατία η οποία απαίτησε την απόδοση ευθυνών για την υπόθεση της ποινικής δίωξης που ασκήθηκε σε πρώην στέλεχος της ΔΕΠΑ .

«Η σημερινή κυβέρνηση κληρονόμησε μια κατάσταση, την οποία προσπάθησε να διαχειριστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Προτάσσοντας την προάσπιση των συμφερόντων της ΔΕΠΑ και αφού διασφαλίστηκε πρώτα η αποκατάσταση των εργασιακών σχέσεων στην ELFE, η κυβέρνηση αναζήτησε, σε συνεργασία με τους πιστωτές της ELFE, μια μονιμότερη λύση εξυγίανσης» αναφέρει ο κ. Σταθάκης.

«Η θητεία του κ. Κιτσάκου στη διοίκηση της ΔΕΠΑ κρίθηκε με την απόφαση αντικατάστασής του. Πιθανοί σχεδιασμοί περί ανταλλαγής ακινήτων δεν προχώρησαν ποτέ, καθώς δεν είχαν την έγκριση της πολιτικής ηγεσίας. Σχετικά με το χρέος της εταιρείας ELFE, η πολιτική ήταν να τηρούνται αυστηρά οι τρέχουσες πληρωμές και να μην δημιουργούνται νέα χρέη. Για το κατά πόσο οι χειρισμοί της διοίκησης ζημίωσαν τη ΔΕΠΑ, αρμόδια πλέον να αποφανθεί είναι η Δικαιοσύνη.

Η μονιμότερη λύση αφορά ένα σχέδιο εξυγίανσης της ELFE, το οποίο για την κυβέρνηση σημαίνει εξασφάλιση των θέσεων εργασίας και βιώσιμη λύση ρύθμισης των χρεών προς όλους τους πιστωτές, συμπεριλαμβανομένων των τραπεζών. Διαφορετικά σχέδια συζητήθηκαν κατά καιρούς με τους πιστωτές, χωρίς να προκύψει για κάποιο συναίνεση» υπογραμμίζει ο υπουργός Περιβάλλοντος και επισημαίνει :

«Για την αποκρατικοποίηση της ΔΕΠΑ η πολιτική της κυβέρνησης αποτυπώθηκε στη συμφωνία με τους Θεσμούς, που προβλέπει την εξαγορά του μεριδίου της Shell στην Αττική από τη ΔΕΠΑ, την αποχώρηση της ΔΕΠΑ από τη λιανική Θεσσαλονίκης και τον διαχωρισμό στη συνέχεια της ΔΕΠΑ, σε ΔΕΠΑ εμπορίου, η οποία θα ιδιωτικοποιηθεί και ΔΕΠΑ υποδομών, η οποία περιλαμβάνει το σύνολο των δικτύων φυσικού αερίου της χώρας και θα παραμείνει υπό δημόσιο έλεγχο.»

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις