Οικονομία

Σταθάκης: Σε πλήρη εφαρμογή ο αναπτυξιακός νόμος τον Σεπτέμβρη

Προχωράει κανονικά ο σχεδιασμός του υπουργείου Οικονομίας και ο αναπτυξιακός νόμος θα είναι σε πλήρη εφαρμογή τον επόμενο Σεπτέμβριο, όπως υπογράμμισε στην τοποθέτησή του σε συνέντευξη Τύπου για τις νέες προσκλήσεις ΕΣΠΑ 2014-2020 και για τον απολογισμό των τεσσάρων πρώτων προσκλήσεων, ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο υπουργός ανέφερε ότι, μετά τον αναπτυξιακό νόμο, ολοκληρώνονται οι διοικητικές πράξεις που απαιτούνται και ο αναπτυξιακός νόμος θα είναι σε πλήρη εφαρμογή τον επόμενο Σεπτέμβριο. Όπως υπογράμμισε ο υπουργός, με τους 200 εξωτερικούς συνεργάτες θα αξιολογηθούν 800 επενδύσεις που εκκρεμεί η χρηματοδότησή τους από τους παλαιούς επενδυτικούς νόμους. «Προηγούνται στην αξιολόγηση οι συγχρηματοδοτούμενες επενδύσεις και τα εννέα νησιά που έχουν πληγεί, τα τελευταία χρονια και θα ακολουθήσουν οι μεταποιητικές επενδύσεις, τα φωτοβολαϊκά κλπ» είπε ο υπουργός.

Ακόμη, ανέφερε ότι τον Σεπτέμβριο θα προκηρυθούν τα τέσσερα πρώτα ειδικά καθεστώτα του αναπτυξιακόυ νόμου που αφορούν στον εξοπλισμό νέων μικρομεσαίων επιχειρήσεων και υπενθύμισε ότι η διαδικασία για την ένταξη είναι παρόμοια με τα ΕΣΠΑ.

Ακόμη, ο υπουργός ανέφερε ότι το σχέδιο νόμου για τις δημόσιες συμβάσεις και συμβάσεις παραχώρησης είναι προς ψήφιση από τη Βουλή και «πλέον δημιουργείται ενιαίο κανονιστικό πλαίσιο για το σύνολο του δημόσιου τομέα και τον Σεπτέμβριο θα ακολουθήσει και το νομοθέτημα για την ταχεία αδειοδότηση των επιχειρησεων σε τέσσερις κλάδους για τους οποίους έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες, ώστε να μπορεί να ιδρυθεί μία επιχείρηση σε μία μέρα και το νομοθέτημα για τις στρατηγικές επενδύσεις» πρόσθεσε ο υπουργός.

Υπενθυμίζεται ότι οι κλάδοι είναι η μεταποίηση τροφίμων, ο τουρισμός, οι εξορυκτικές δραστηριότητες και τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Ο ίδιος υπογράμμισε ότι το επιχειρηματικό ενδιαφέρον για το ΕΣΠΑ είναι πολύ έντονο και πρόσθεσε ότι το κλείσιμο της αξιολόγησης έχει δημιουργήσει αισιοδοξία και ότι ο στόχος της κυβέρνησης είναι σταθερός να κινηθεί η οικονομία προς την επιθυμητή κατεύθυνση.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Τοπική Αυτοδιοίκηση: «Μπλόκο» στην χορήγηση αδειών αν δεν υπάρχει ενημερότητα οφειλών
Καμία άδεια από δήμους και περιφέρειες δεν θα μπορεί να χορηγείται σε όσους έχουν βεβαιωμένες ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την αυτοδιοίκηση, εκτός αν υπάρχει εκκρεμοδικία ή διακανονισμός
Man using calculator
Κυριάκος Πιερρακάκης: Ανάσα σε πάνω από 100.000 δανειολήπτες του νόμου Κατσέλη – Το όφελος, η απόφαση για τα αναδρομικά και το επόμενο μέτωπο του ιδιωτικού χρέους
Η καθολική εφαρμογή της απόφασης του Αρείου Πάγου, η αναδρομικότητα που δεν επέβαλε το δικαστήριο, ο ρόλος του «Ηρακλή» και το άνοιγμα του εξωδικαστικού από τις 5.000 ευρώ
Businessman, contract signing or accountant working on financial investments. using a calculator financial documents analyze the report Real estate and home loan insurance