Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Στην Αθήνα η τρόικα – Στο Λονδίνο ο Τσακαλώτος – Άγνωστο πότε θα συναντηθούν

Πηγή Eurokinissi
Πηγή Eurokinissi

Τα ανείσπρακτα ενοίκια, ο φόρος στα ενοίκια, τα κόκκινα δάνεια, ο ΦΠΑ στην παιδεία και η ρύθμιση των 100 δόσεων είναι τα εμπόδια για να κλείσει η συμφωνία με την τρόικα που βρίσκεται στην Αθήνα.

Στην Αθήνα βρίσκονται από σήμερα οι εκπρόσωποι των θεσμών, προκειμένου να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις και να υπάρξει συμφωνία, έως το τέλος της εβδομάδας, στα ανοικτά θέματα του καταλόγου της πρώτης δέσμης των προαπαιτούμενων. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συναντήσεις με το οικονομικό επιτελείο αναμένεται να αρχίσουν το απόγευμα στις 16.00 με τον Σταθάκη στο Hilton, αλλά το ακριβές πρόγραμμα θα οριστικοποιηθεί με την άφιξη το μεσημέρι από το Λονδίνο του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου.

«Αγκάθια» για να θεσμοθετηθεί στο σύνολό της η πρώτη δέσμη και να καταστεί εφικτή η εκταμίευση της υποδόσης των 2 δισ. ευρώ, αποτελούν:

– Τα «κόκκινα» δάνεια και η προστασία της πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμούς (για τους δανειολήπτες που υπάγονται στον «νόμο Κατσέλη»)

– Τα ισοδύναμα για τον ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση

– Η ρύθμιση των 100 δόσεων και οι τιμές των γενόσημων φαρμάκων

– Επίσης, το υπουργείο Οικονομικών πρέπει να επαναφέρει στη Βουλή τις διατάξεις για τα ανείσπρακτα ενοίκια και τη φορολόγηση των εισοδημάτων από ενοίκια

Κομβική ημερομηνία είναι η ερχόμενη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου, καθώς, εάν έχει προϋπάρξει συμφωνία με τους θεσμούς, θα δοθεί από το Euro Working Group το «πράσινο φως» για τα 2 δισ. ευρώ. Παράλληλα πρέπει να υπάρξουν αποφάσεις και για την εκταμίευση των 10 δισ. ευρώ, τα οποία συνδέονται με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε