Οικονομία

Στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου η Energean Oil

Στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου για την άντληση 500 εκατ, δολαρίων εισέρχεται η εταιρία Energean Oil, μέσω δημόσια προσφορά μετοχών.

 

Σύμφωνα με το ενημερωτικό της δημόσιας προσφοράς τα κεφάλαια στο μεγαλύτερο μέρος τους θα αξιοποιηθούν για την ανάπτυξη των κοιτασμάτων Karish & Tanin στο Ισραήλ συνολικού προϋπολογισμού 1,6 δισ. δολαρίων. Συγκεκριμένα από τα 500 εκατ. δολάρια θα διατεθούν 350 εκατ. δολάρια για την επένδυση στο Ισραήλ.

Για το υπόλοιπο κομμάτι της επένδυσης, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της εταιρείας, έχει ήδη υπογραφεί συμφωνία με τράπεζες για project financing ύψους 1,25 δισ. δολαρίων.

Συντονιστές της εισαγωγής στο χρηματιστήριο του Λονδίνου είναι οι Citigroup και Morgan Stanley, ενώ οικονομικός σύμβουλος η Rothschild.

Μετά τις ανακοινώσεις, η Energean βρίσκεται πολύ κοντά στο να καλύψει πλήρως χρηματοδοτικά το κόστος της ανάπτυξης των δυο κοιτασμάτων στο Ισραήλ και να ξεκινήσει τη μεγάλη επένδυση.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Η Εθνική Ασφαλιστική αποκτά πλειοψηφικό πακέτο μετοχών των εταιρειών Elysee
Πρόκειται για μία στρατηγική επένδυση που λειτουργεί συμπληρωματικά προς τα υπάρχοντα δίκτυα συνεργατών της Εθνικής Ασφαλιστικής και προσθέτει δυναμική και συνέργειες στο συνολικό μοντέλο διανομής της
Το λογότυπο της Εθνικής Ασφαλιστικής