Τρίτη, 7 Μαΐ
23oC Αθήνα

Συλλογικές διαπραγματεύσεις και συμβάσεις εργασίας στο επίκεντρο των διαπραγματεύσεων

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Συνεχίστηκε σήμερα η διαπραγμάτευση για τα εργασιακά σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε το θέμα των συλλογικών διαπραγματεύσεων και των συλλογικών συμβάσεων εργασίας. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, η ελληνική πλευρά τόνισε την ανάγκη η χώρα να ευθυγραμμιστεί με τις βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές, τις οποίες εξέθεσε. Από την πλευρά τους, οι δανειστές άκουσαν τις θέσεις της ελληνικής πλευράς, ζητώντας, κατά τη διάρκεια της συζήτησης, διευκρινιστικά στοιχεία.

Νωρίτερα, σήμερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, ενημερώνοντας τους δημοσιογάφους, τόνισε πως “δεν υπάρχει πρόβλημα με την πορεία των διαπραγματεύσεων” και υπογράμμισε ότι “τα ανοιχτά ζητήματα είναι το εργασιακό, το κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης, το δημοσιονομικό, αλλά θα έχουμε συμφωνία με βάση το χρονοδιάγραμμα”.
“Η ελληνική κυβέρνηση υποστηρίζει τις πρωτοβουλίες που προσπαθούν να ανατρέψουν τις πολιτικές λιτότητας”, ανέφερε επισημαίνοντας πως “υπάρχουν υποστηρηκτικές δηλώσεις από πολλούς ευρωπαίους αξιωματούχους και είμαστε κοντά στο να συμφωνήσουμε”.

 

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε