Οικονομία

Συνάντηση Μητσοτάκη με εκπροσώπους των Τραπεζών για «φρένο» στις χρεώσεις

Στη συνάντηση αναμένεται να συζητηθούν οι τραπεζικές χρεώσεις, τα κόκκινα δάνεια, η ρευστότητα στην αγορά και γενικότερα ζητήματα που αφορούν τον τραπεζικό κλάδο.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στις 13:30, θα συναντηθεί με εκπροσώπους της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών. Στη συνάντηση θα συμμετέχουν ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, Γιώργος Χατζηνικολάου, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, Χρήστος Μεγάλου, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας, Παύλος Μυλωνάς, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Alpha Bank, Bασίλης Ψάλτης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εurobank, Φωκίων Καραβίας, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Attica Bank, Θεόδωρος Πανταλάκης και η Γενική Γραμματέας της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, Χαρούλα Απαλαγάκη.

Από την πλευρά της κυβέρνησης στη συνάντηση θα μετέχουν ο Υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, ο Υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιος για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου, Άκης Σκέρτσος, ο Υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Ζαβός, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας και ο επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης.

Στη συνάντηση αναμένεται να συζητηθούν οι τραπεζικές χρεώσεις, τα κόκκινα δάνεια, η ρευστότητα στην αγορά και γενικότερα ζητήματα που αφορούν τον τραπεζικό κλάδο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός αναμένεται να ζητήσει από τους τραπεζίτες να μπει φρένο στις υπερβολικές χρεώσεις και προμήθειες συναλλαγών και υπηρεσιών.

Υπενθυμίζεται ότι ο Στέλιος Πέτσας, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών την Τρίτη, είχε προαναγγείλει πρωτοβουλίες της κυβέρνησης έως το τέλος της εβδομάδας: «Περιμένουμε να δούμε μειώσεις στις χρεώσεις και όχι αυξήσεις», είχε πει χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, φωτογραφίζοντας όσα θα πει ο πρωθυπουργός στους τραπεζίτες.

Αντικείμενο της συζήτησης, εξάλλου, αναμένεται ν’ αποτελέσει η πρόθεση της κυβέρνησης να επεκτείνει τη χρήση των ηλεκτρονικών συναλλαγών, η οποία μειώνει το διοικητικό κόστος για τις τράπεζες.
Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Βαγγέλης Μαρινάκης: Να μένεις σταθερός στο λόγο σου είναι η μεγαλύτερη αξία – Ψήφος εμπιστοσύνης στην Ελλάδα η εισαγωγή της CMF στο Euronext Athens
Η μερισματική πολιτική χαρακτηρίζεται «μετοχοκεντρική». Στόχος η διανομή του 60% με 70% των προσαρμοσμένων καθαρών κερδών ανά τρίμηνο
Βαγγέλης Μαρινάκης: Να μένεις σταθερός στο λόγο σου είναι η μεγαλύτερη αξία – Ψήφος εμπιστοσύνης στην Ελλάδα η εισαγωγή της CMF στο Euronext Athens
Αποζημιώσεις για φυσικές καταστροφές: Από «κόσκινο» θα περνούν τα στοιχεία από ΑΑΔΕ, ΕΛΓΑ και ασφαλιστικές
Οι διασταυρώσεις επεκτείνονται σε κατοίκους και επιχειρήσεις που διαθέτουν ακίνητο, εγκατάσταση ή έδρα στην πληγείσα περιοχή, ακόμη και αν δεν έχουν υποβάλει αίτηση κρατικής αρωγής
An insurance adjuster investigates an insurance claim, to determine wall and ceiling damage, using a smartphone.
«Μπλόκο» στις επενδυτικές απάτες: Στο μικροσκόπιο sites, εφαρμογές crypto και λογαριασμοί social media
Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς θα μπορεί να διακόπτει την πρόσβαση σε παράνομες πλατφόρμες, να κατεβάζει ψηφιακό περιεχόμενο και να ανακατευθύνει τους χρήστες σε σελίδα προειδοποίησης – Εβδομαδιαίος έλεγχος στα νέα domains με κατάληξη .gr και .ελ
Black magnifying glass checking authenticity of 100 euro banknote