Κυριακή, 5 Μαΐ
16oC Αθήνα

Συντάξεις: Σίγουρες οι μειώσεις, αγώνας να μην μειωθούν και οι κύριες

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Όλα δείχνουν ότι οι κύριες συντάξεις δεν θα περικοπούν αυτή τη φορά, ωστόσο οι μειώσεις για τους συνταξιούχους θα φτάσουν τα 30 με 40 ευρώ το μήνα, ενώ γενικότερα οι αλλαγές στο Ασφαλιστικό φέρνουν τα πάνω, κάτω στο θέμα των συντάξεων.

Οι προτάσεις της κυβέρνησης θα φτάσουν στα χέρια των δανειστών στις 4 του μήνα για να ανοίξει έτσι ο κύκλος της διαπραγμάτευσης που θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί ως τις 15 του μήνα.
Η κυβέρνηση επιμένει σε προτάσεις όπως η αύξηση 1% των εισφορών ενώ στο τραπέζι έχουν πέσει και ιδέες εκτός της επιβολής φόρου ένα τοις χιλίοις στις καταθέσεις και για αξιοποίηση εσόδων τόσο από τις ιδιωτικοποιήσεις όσο όμως και από τις κλήσεις της τροχαίας.
Σε κάθε περίπτωση όμως η μείωση των επικουρικών θα ξεκινάει από το 5% και θα φτάνει το 20%, ανάλογα με το ποσό που λαμβάνει κάθε συνταξιούχος.
Από ‘κει και πέρα δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η μείωση κατά 10% των εφάπαξ, η μείωση κατά 30% του μερίσματος που λαμβάνουν οι ασφαλισμένοι του Δημοσίου.
Δεν αλλάζει κάτι ως προς το ΕΚΑΣ το οποίο θα λαμβάνουν σε λίγο καιρό λιγότεροι συνταξιούχοι (θα μειωθούν οι δικαιούχοι κατά 20%, περίπου 70.000 άτομα), ενώ σταδιακά ως το 2019 θα καταργηθεί και θα αντικατασταθεί.

 

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε