Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Τα γερμανικά μαθηματικά βγάζουν από τα ρούχα τον Γιάνη Βαρουφάκη

Τα γερμανικά μαθηματικά βγάζουν από τα ρούχα τον Γιάνη Βαρουφάκη

Αυτοί οι Γερμανοί σε κολάζουν. Ακόμα και ο συμπαθητικός κατά τα άλλα Κλάους Ρέγκλινγι, ο επικεφαλής του ESM που μας δανείζει, μπορεί να σε βγάλει από τα ρούχα σου. Και μάλιστα να σε οδηγήσει να υπερασπιστεί τον Γιάνη Βαρουφάκη.

Είπαμε ο Γιάνης με το γνωστό άνετο στιλάκι, την υπεροψία και το ύφος κάντε όλοι στην άκρη έρχεται ο κύριος όλα τα ξέρω (που θα έλεγε και ο Στράτος Διονυσίου αν ζούσε), τις έκανε τις χοντράδες του και παραλίγο να μας στείλει αδιάβαστους, μην του φορτώνουμε όμως και δυσανάλογο βάρος. Δεν νομίζω ότι είναι σωστό τώρα που βρήκαμε παπά να θάψουμε πέντε-έξι.

Και για να μπούμε στο ζουμί. Ο συμπαθής, αν και Γερμανός, Κλάους φόρτωσε στον Γιάνη (αν και υποπτεύομαι ότι κατά Τσίπρα μεριά πήγαινε η βολή) κόστος 100 δισ. για την Ελλάδα όσο ήταν υπουργός (ούτε η Ν.Δ. δεν τόλμησε να βγάλει τέτοιο νούμερο) και αφού πρόσθεσε και αφαίρεσε την αύξηση του ΑΕΠ που θα είχαμε (λες και είχαμε υπογράψει συμβόλαιο με ποινικές ρήτρες) και τη μείωση 0,2% που ήταν το τελικό αποτέλεσμα, έβγαλε το λογαριασμό και ως άλλος ταβερνιάρης που λογαριάζει σε χασαπόχαρτο, αποφάνθηκε: Ο Βαρουφάκης κόστισε στην Ελλάδα 6 μονάδες του ΑΕΠ και κατέληξε ότι το κόστος ανέρχεται σε 100 δισ. ευρώ. Μόνο που αγαπητέ μου Κλάους, ο πολλαπλασιασμός βγάζει στην καλύτερη περίπτωση 10,8 δισ. ευρώ. Καθότι 6 επί 1,8 δισ. ευρώ ίσον 10,8 δισ.

Και πρόσεχε μη σε ακούσει και ο Φίλης γιατί σε βλέπω όχι απλώς μετεξεταστέο, αλλά στο όριο της συνταγματικής νομιμότητας γιατί σαμποτάρεις την κυβέρνηση…αλλά και γιατί βγάζεις τον Γιάνη από τα ….ρούχα του καθότι πολλαπλασιασμό τουλάχιστον γνωρίζει.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε