Σάββατο, 4 Μαΐ
17oC Αθήνα

Τα κόκκινα δάνεια ερέθισαν την τρόικα

Τα κόκκινα δάνεια ερέθισαν την τρόικα

Ψηφίστε τα κόκκινα δάνεια για να γίνει ανακεφαλαιοποίηση και να σωθούν οι τράπεζες είναι το μήνυμα της τρόικας προς την κυβέρνηση, που θέλει να δείχνει πως είναι κοντά σε συμφωνία.

Από χθες το βράδυ οι εκπρόσωποι των δανειστών επέστρεψαν στην Αθήνα. Σήμερα έχουν προγραμματισμένες συναντήσεις τόσο με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο όσο και με τον Γιώργο Σταθάκη.

Ένα πλέον είναι το καυτό ζήτημα που ήρθε να κλείσει η τρόικα, τα κόκκινα δάνεια. Οι εκπρόσωποι των δανειστών έχουν στα χέρια τους το μήνυμα του Eurogroup προς τηςν Αθήνα. Και το μήνυμα αυτό λέει πολύ απλά ”προχωρήστε με τα κόκκινα δάνεια και τους πλειστηριασμούς για να πάρετε τη δόση των 2 δισ. ευρώ που συνδέεται άμεσα με τα 10 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Η τρόικα όμως έχει και έναν κρυφό άσσο στο μανίκι της. Αυτός δεν είναι άλλος από τις φορολογικές ρυθμίσεις με τις οποίες παίζει όταν η κυβέρνηση εμφανίζει το δικό της χαρτί, δηλαδή την προσφυγική κρίση.

Από το κυβερνητικό στρατόπεδο υπάρχει αισιοδοξία για συμφωνία με τους θεσμούς, και σύμφωνα με διαρροές η συμφωνία αυτή θα περιλαμβάνει επιπλέον φόρο στα στοιχηματικά παιχνίδια.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε