Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Τα τύμπανα του πολέμου στη Συρία δίνουν κέρδη σε χρυσό, πετρέλαιο και ομόλογα

Τα τύμπανα του πολέμου στη Συρία δίνουν κέρδη σε χρυσό, πετρέλαιο και ομόλογα

Η γεωπολιτική αστάθεια που υπάρχει τις τελευταίες ώρες στον πλανήτη, έχει προκαλέσει αναταραχή στις χρηματαγορές. Κερδισμένοι εμφανίζονται τα αποκαλούμενα «καταφύγια» σε περιόδους κρίσεων, όπως ο χρυσός, το πετρέλαιο και τα ομόλογα του αμερικανικού δημοσίου, ενώ στους χαμένους περιλαμβάνονται οι μετοχές, αν και οι επενδυτές δεν δείχνουν σημάδια πανικού αν και προχωρούν σε επιλεκτικές ρευστοποιήσεις.

Μετά τις απειλές του Ντ. Τραμπ προς την Ρωσία και η ανταπάντηση του Κρεμλίνου, ο χρυσός συνέχισε την ανοδική του πορεία το τελευταίο διάστημα και έφτασε να κερδίζει 1,3% στα 1.368 δολάρια την ουγγιά.

Ράλι και για την τιμή του πετρελαίου με το τo Brent, μετά το tweet του Τραμπ να εκτοξεύεται στο υψηλότερο σημείο εδώ και τρία χρόνια. Το προθεσμιακό συμβόλαιο έφτασε τα 73,09 δολάρια το βαρέλι, το υψηλότερο επίπεδο από τις 28 Νοεμβρίου 2014, οπότε και άγγιξε τα 73,41 δολάρια το βαρέλι. Το αμερικανικό αργό ενδοσυνεδριακά έφτασε έως τα 67,45 δολάρια το υψηλότερο σημείο από τις 4 Δεκεμβρίου 2014 οπότε και είχε φτάσει στα 68,22 δολάρια το βαρέλι.

Το πετρέλαιο

Οι τιμές του πετρελαίου έλαβαν περαιτέρω ώθηση μετά την επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας γεγονός που προστέθηκε στις ήδη υπάρχουσες ανησυχίες της αγοράς για κλιμάκωση των συγκρούσεων μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ρωσίας στη Συρία.

Οι αποδόσεις των αμερικανικών κρατικών ομολόγων σημείωσαν πτώση. Η απόδοση του διετούς διαμορφώθηκε στο 2,307%, ενώ η απόδοση της δεκαετίας υποχώρησε στο 2,775%.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις