Οικονομία

Τελεσίγραφο της εφορίας! Πληρώστε τις οφειλές σας αλλιώς έρχονται κατασχέσεις!

- 761.000 φυσικά πρόσωπα δεν έχουν πληρώσει εμπρόθεσμα την πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος - 340 εκατ. ευρώ οι απλήρωτοι φόροι εισοδήματος μόνο τον Ιούλιο - 5.000 ηλεκτρονικά κατασχετήρια εκδίδονται καθημερινά - Στα 95 δισ τα συνολικά ληξιπρόθεσμα χρέη σε εφορία και τελωνεία

Η προσπάθεια να γεμίσουν τα κρατικά ταμεία και να πληρωθούν οι αβάσταχτοι φόροι από τους πολίτες οδηγεί την εφορία να στείλει τελεσίγραφο κατασχέσεων σε 761.000 φορολογούμενους, δηλαδή όσους δεν έχουν πληρώσει εμπρόθεσμα την πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος.

Η απειλή κατασχέσεων μισθών, συντάξεων και καταθέσεων, όπου υπάρχουν, είναι γεγονός αφού από την Δευτέρα (21/08) πολλοί είδαν να φτάνει στο email τους ειδοποίηση ότι έχουν 15 ημέρες προσθεσμία για να τακτοποιήσουν τις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις τους.

Τα ραβασάκια άρχισαν να αποστέλλονται ήδη και η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων θα κάνει τα πάντα για να μπουν στα κρατικά ταμεία τα 5 δις που είναι ο στόχος έως το τέλος του χρόνου.

Μόνο το πρώτο εξάμηνο με απειλές κατασχέσεων αλλά και με κατασχέσεις εισπράχθηκαν 2,3 δις ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Ο ρυθμός με τον οποίο αυξάνονται τα ληιπρόθεσμα είναι περίπου 700 εκατομμύρια ευρώ κάθε μήνα.

Το ραβασάκι

Όπως αναφέρουν ΤΑ ΝΕΑ, το ραβασάκι ενημερώνει τον φορολογούμενο ότι έχει ανοικτούς λογαριασμούς με την εφορία και στην συνέχεια τον καλεί μέσα σε 15 ημέρες να μεριμνήσει για την τακτοποίηση των οφειλών.

Στην εφαρμογή «Προσωποποιημένη πληροφόρηση» του taxisnet θα αναζητησετε το ύψος του απλήρωτου χρέους στα «Στοιχεία οφειλών εκτός ρύθμισης».

Για να μην πέσετε θύματα επιτήδειων, στα ραβασάκια της ΑΑΔΕ στο πάνω μέρος αποτυπώνονται το όνομα του φορολογούμενου και το όνομα χρήστη στο Taxinet και συνοδεύονται από την επισήμανση ότι «για τις οφειλές που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες ο Προιστάμενος της αρμόδιας ΔΟΥ δύναται να λαμβάνει όλα τα προβλεπόμενα κατά την κείμενη νομοθεσία διοικητικά αναγκαστικά διασφαλιστικά και λοιπά μέτρα».

πηγη: ΤΑ ΝΕΑ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
FCAS: Κολλημένο στο έδαφος το νέο ευρωπαϊκό αερομαχητικό – Προ της ρήξης Μερτς και Μακρόν για το ποιος θα έχει το πάνω χέρι στα κέρδη από την παραγωγή του
Το Future Combat Aircraft System (FCAS) κινδυνεύει να μείνει σχέδιο επί χάρτου καθώς Γερμανία και Γαλλία δεν τα βρίσκουν στο ποιος θα έχει το πάνω χέρι στο project
Αερομαχητικό Typhoon
Με τεχνητή νοημοσύνη και ανάλυση δεδομένων «σαρώνει» η ΑΑΔΕ προληπτικά και ηλεκτρονικά τη φοροδιαφυγή
Ανάλυση μεγάλων δεδομένων, myDATA και εξελιγμένα φίλτρα τεχνητής νοημοσύνης, μπαίνουν στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής από πλευράς ΑΑΔΕ με στόχο να τη σταματάνε πριν καν εκδηλωθεί
Με τεχνητή νοημοσύνη και ανάλυση δεδομένων «σαρώνει» η ΑΑΔΕ προληπτικά και ηλεκτρονικά τη φοροδιαφυγή 1
Έκκληση Γερμανών στους Ευρωπαίους: Ανοίξτε τους κουμπαράδες των ταμείων και της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης για επενδύσεις στην άμυνα – Τα σενάρια για την Ελλάδα
Η αντιπρόεδρος της Bundesbank, αναφέρθηκε στο ζήτημα της επιπλέον χρηματοδότησης της άμυνας και τονίζει πως «η επέκταση των αμυντικών δυνατοτήτων δεν είναι επομένως μόνο μια αναγκαιότητα πολιτικής ασφάλειας, αλλά και οικονομική»
Σημαίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης 2