Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Τέλη κυκλοφορίας αυτοκινήτων: Δυο αυξήσεις φωτιά και μια μείωση για τα “σαραβαλάκια”

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

– Τέλος οι απαλλαγές για όσους έχουν χαμηλούς ρύπους
– Δείτε πως θα πληρώνουν τα αυτοκίνητα νέας τεχνολογίας
– Για πρώτη φορά μπαίνει συντελεστής παλαιότητας στα τέλη
– Έκπτωση ως και 10% για τα παλιά αυτοκίνητα

Αν και ο διευθυντής του γραφείου του υπουργού αναπληρωτή Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη, Παναγιώτης Μελαχρινός, διευκρίνισε μιλώντας στην ΕΡΤ ότι σήμερα ή το αργότερο αύριο θα γίνουν οι τελικές ανακοινώσεις για τα τέλη κυκλοφορίας των αυτοκινήτων, έδωσε στοιχεία που δείχνουν τι μας περιμένει.
Οι πληροφορίες του Newsit.gr λένε ότι:
Θα υπάρξει αύξηση των τελών στα καινούργια αυτοκίνητα μετά το 2010 καθώς και στα αντιρρυπαντικής τεχνολογίας
Τα ίδια ποσά θα πληρώσουν όσοι έχουν αυτοκίνητο μικρού ή μεσαίου κυβισμού άνω των πέντε ετών
Αυξάνονται τα τέλη κυκλοφορίας για τα αυτοκίνητα που είναι μεγάλου κυβισμού και είναι από 5 ως 10 ετών, ενώ θα μειωθούν τα τέλη για τα μεσαίου και μεγάλου κυβισμού αυτοκίνητα άνω των 10 ετών.

Για πρώτη φορά λοιπόν θεσπίζεται συντελεστής παλαιότητας στα τέλη αυτοκινήτων. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι για τα αυτοκίνητα άνω των 10 ετών θα έχουν έκπτωση ως και 10%.
Παράλληλα όμως αυξάνονται τα τέλη για τα αντιρρυπαντικής τεχνολογίας μέσω μείωσης των ορίων απαλλαγής από την υποχρέωση καταβολής τελών κυκλοφορίας.
Για όσους έχουν αυτοκίνητο που ταξινομήθηκε μετά την 01/11/2010 και που έως τώρα εάν οι ρύποι τους δεν ξεπερνούσαν τα 100 γραμμάρια δεν πλήρωναν ούτε ένα ευρώ η επιβάρυνση θα είναι της τάξεως των 90 λεπτών του ευρώ ανά γραμμάριο. Εάν δηλαδή οι ρύπου είναι 95 γραμμάρια τα τέλη θα είναι 85,5 ευρώ.
Για τα ΙΧ που κυκλοφόρησαν μετά την 01/11/2010 και τα οποία πληρώνουν τέλη με βάση τους ρύπους θα υπάρξουν αυξήσεις στα ποσά των τελών ανά γραμμάριο.
Οι αυξήσεις αυτές θα είναι κλιμακωτές ανάλογα με τους ρύπους από 10 ως 30 λεπτά. Δηλαδή ένμα αυτοκίνητο με ρύπους 120 γραμμαρίων θα πληρώσει περίπου 12 ευρώ.

 

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε