Παρασκευή, 3 Μαΐ
24oC Αθήνα

Τέλη κυκλοφορίας: Το νέο σενάριο για τη… λυπητερή – Ποιοι θα την πληρώσουν

Τέλη κυκλοφορίας: Το νέο σενάριο για τη… λυπητερή – Ποιοι θα την πληρώσουν

Πολλά έχουν συζητηθεί, ακόμη περισσότερα έχουν γραφτεί, ο Νοέμβριος μπήκε αλλά αντί οι ιδιοκτήτες ακινήτων να τυπώνουν τα ειδοποιητήρια για τα τέλη κυκλοφορίας του 2016, δεν ξέρουν ακόμη τι τους… ξημερώνει.

Και αυτό γιατί η κυβέρνηση δεν έχει ακόμη πάρει τις τελικές της αποφάσεις για το τι θα ισχύει φέτος με τα τέλη κυκλοφορίας, ποιοι θα επιβαρυνθούν και πόσοι θα πληρώσουν. Μετά τα πολλά σενάρια που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, στο υπουργείο Οικονομικών φαίνεται πως έχουν καταλήξει σε ένα… τελευταίο.

Σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής, το σενάριο αυτό αναφέρει το εξής: Να μείνουν ίδια τα τέλη κυκλοφορίας για αυτοκίνητα που έχουν κυκλοφορήσει πριν από τον Νοέμβριο του 2010 και να υπάρξουν αλλαγές, δηλαδή αυξημένα τέλη κυκλοφορίας για το 2016, σε αυτοκίνητα νέας αντιρρυπαντικής τεχνολογίας, που μέχρι σήμερα εξαιρούνταν ή πλήρωναν πολύ χαμηλά τέλη.

Σε πρώτη φάση, το υπουργείο Οικονομικών θέλει να επιβάλει τέλη κυκλοφορίας σε 60.000 αυτοκίνητα που μέχρι τώρα εξαιρούνταν και να αυξήσει τα τέλη ανά μικρογραμμάριο CO2 σε περίπου 400.000 αυτοκίνητα που έχουν κυκλοφορήσει από τον Νοέμβριο του 2010 και μετά και τα οποία θεωρούνταν σύγχρονης αντιρρυπαντικής τεχνολογίας.

Με βάση το τελευταίο σενάριο, δεν θα αυξηθούν τα τέλη κυκλοφορίας για 4.100.000 αυτοκίνητα που τέθηκαν σε κυκλοφορία πριν από τον Νοέμβριο του 2010. Σημειώνεται πως 850.000 αυτοκίνητα κυκλοφορούν χωρίς να έχουν πληρώσει τέλη κυκλοφορίας για το 2015 ή και για προηγούμενα χρόνια.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε