Θέρμανση: Εγκατάσταση φυσικού αερίου μέσω ΕΣΠΑ και επιδότηση ως 3.000 ευρώ

Φθηνότερη θέρμανση μπορούν να αποκτήσουν μέσω ενός νέου προγράμματος χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων με οικονομικά προβλήματα, ενώ και η ΕΔΑ επιδοτεί την εγκατάσταση με αλλαγή του καυστήρα πετρελαίου.

Καλά είναι τα νέα σε ό,τι αφορά στη θέρμανση. Η εγκατάσταση φυσικού αερίου επιδοτείται ήδη από την Εταιρεία Διανομής Αερίου Αττικής, ενώ ετοιμάζεται νέα δράση με επιδότηση μέσω ΕΣΠΑ για την αντικατάσταση του καυστήρα πετρελαίου με φυσικό αέριο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Δημοκρατία” θα επιδοτηθούν με 5.000.000 ευρώ ιδιοκτήτες ακινήτων με χαμηλό εισόδημα για αντικατάσταση των συστημάτων πετρελαίου με φυσικού αερίου.

Θα ενισχυθούν ιδιοκτήτες ακινήτων σε περιοχές της Αττικής με χαμηλή τιμή ζώνης με προτεραιότητα εκείνες όπου είναι χαμηλή η χρήση φυσικού αερίου.

Η οικονομική κατάσταση του ιδιοκτήτη, η τιμή ζώνης στην οποία βρίσκεται το ακίνητο και το επίπεδο διείσδυσης φυσικού αερίου στην περιοχή θα είναι τα βασικά κριτήρια για την επιδότηση μέσω ΕΣΠΑ. Βασικότερος παράγοντας η οικονομική κατάσταση.

Ποιες δαπάνες θα καλυφθούν

Με τη νέα δράση θα επιχορηγηθούν δαπάνες που αφορούν σε:

Εγκατάσταση καυστήρα, σωληνώσεων, συστήματος απαγωγής καυσαερίων, υλικά, εργασίες, μελέτη και επίβλεψη.

Η επιδότηση της ΕΔΑ Αττικής

Ήδη από τον περασμένο Απρίλιο η Εταιρεία Διανομής Αερίου Αττικής επιδοτεί την εγκατάσταση φυσικού αερίου χωρίς εισοδηματικά κριτήρια.

Η εταιρεία χρηματοδοτεί με ποσό ως 3.000 ευρώ για κάθε πολυκατοικία και με 750 ευρώ κάθε διαμέρισμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Αναδρομικά: 10 Μαρτίου οι πληρωμές σε 25.000 κληρονόμους θανόντων συνταξιούχων

Αναδρομικά: 10 Μαρτίου οι πληρωμές σε 25.000 κληρονόμους θανόντων συνταξιούχων

Στις 10 Μαρτίου καταβάλλονται τα αναδρομικά σε 25.000 κληρονόμους θανόντων συνταξιούχων, που υπέβαλαν οριστικά τα απαιτούμενα έγγραφα στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του e-ΕΦΚΑ έως τις 28 ... Διαβάστε περισσότερα
Σκυλακάκης: Χωρίς εισφορά αλληλεγγύης και το 2022 για τον ιδιωτικό τομέα

Σκυλακάκης: Χωρίς εισφορά αλληλεγγύης και το 2022 για τον ιδιωτικό τομέα

Και για το 2022 τα εισοδήματα του ιδιωτικού τομέα δεν θα επιβαρυνθούν με εισφορά αλληλεγγύης. Αυτό διευκρίνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης στο ραδιόφωνο ... Διαβάστε περισσότερα
Επίδομα γέννησης: 20 ερωτήσεις – απαντήσεις για τις αιτήσεις και τους δικαιούχους

Επίδομα γέννησης: 20 ερωτήσεις – απαντήσεις για τις αιτήσεις και τους δικαιούχους

Διευκρινίσεις με τη μορφή ερωτήσεων και απαντήσεων που αφορούν το επίδομα γέννησης δίνει ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ). Οι παρακάτω 20 απαντήσεις ... Διαβάστε περισσότερα