Τρίτη, 16 Απρ.
21oC Αθήνα

Θησαυρός ανοιχτά της Κέρκυρας! 31 Οκτωβρίου η σύμβαση για έρευνες

θησαυρός

Η κοινοπραξία των ΕΛΠΕ, της γαλλικής Total και της ιταλικής Edison θα υπογράψει τη σύμβαση αραχώρησης για έρευνα και παραγωγή υδρογονανθράκων στο Οικόπεδο 2, δυτικά της Κέρκυρας, όπου θεωρείται ότι κρύβεται ένας πραγματικός θησαυρός.

Η υπογραφή της συμφωνίας θα γίνει σε ειδική τελετή που θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος στις 31 Οκτωβρίου. Οι έρευνες στα ανοιχτά της Κέρκυρας δείχνουν ότι υπάρχουν κοιτάσματα ανάλογα εκείνων της Ιταλίας και έτσι θεωρείται πως τα αποτελέσματα θα είναι θετικά.

Τα κοιτάσματα στην Ιταλία είναι εκμεταλλεύσιμα και έτσι θεωρείται ότι θα υπάρχει θετικό αποτέλεσμα και στην Κέρκυρα όπου τα στοιχεία δείχνουν παρόμοια κοιτάσματα.

Μετά την υπογραφή της συμφωνίας και την κύρωσή της από τη Βουλή η κοινοπραξία θα έχει ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα μέσα στο οποίο οφείλει να ολοκληρώσει το επιπλέον ερευνητικό έργο, να εντοπίσει γεωτρητικούς στόχους και να πραγματοποιήσει γεωτρήσεις.

Τα βάθη δυτικά της Κέρκυρας είναι μεγάλα και ενώ προς το παρόν ο στόχος για τις γεωτρήσεις είναι το 2020-2021 δεν αποκλείεται λόγω του κόστους να έρθει νωρίτερα και σε συνδυασμό με εκείνες στον Πατραϊκό κόλπο, όπου στις έρευνες μετέχουν επίσης οι εταιρείες Edison και ΕΛΠΕ.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις