Σάββατο, 20 Απρ.
11oC Αθήνα

Thomas Cook: Στα χέρια της Fosun οι Casa Cook και Cook’s Club

Thomas Cook: Στα χέρια της Fosun οι Casa Cook και Cook’s Club

Ένα μεγάλο «στοίχημα» στον τουριστικό κλάδο της Ελλάδας βάζει ο κινεζικός κολοσσός Fosun, καθώς απέκτησε από την χρεοκοπημένη Thomas Cook, τις φίρμες Casa Cook και Cook’s Club, ενώ την ίδια στιγμή στο μικροσκόπιο βρίσκεται και η επένδυση στο Ελληνικό, αλλά και ο χρηματοπιστωτικός κλάδος, όπου θα επιδιώξει να δραστηριοποιηθεί, συμμετέχοντας στο διαγωνισμό για την Εθνική Ασφαλιστική.

Το παρόν στον τουρισμό της Ελλάδας, έχει ήδη δώσει η Fosun, μέσω του Med Club Gregolimano, τη μεγαλύτερη ξενοδοχειακή μονάδα της Βόρειας Εύβοιας. Μάλιστα στα σχέδια, βρίσκεται η δημιουργία ενός ακόμη Med Club, αναζητώντας μία ξενοδοχειακή μονάδα που θα ανταποκρίνεται στις προδιαγραφές του club, δίνοντας προτεραιότητα σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς, όπως η Κρήτη και η Ρόδος.

Παρόλο, που στα Χανιά, στη Ρόδο και την Κω, λειτουργούν ήδη Casa Cook ξενοδοχεία, ωστόσο η φιλοσοφία τους είναι διαφορετική από τα Club Med, καθώς τα μεν πρώτα προσφέρουν μπουτίκ υπηρεσίες, ενώ τα δεύτερα αποτελούν μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες, που απευθύνονται κυρίως σε οικογένειες.

Η συνεργασία της με την Thomas Cook, έχει παρελθόν, καθώς οι δυο τους, είχαν συνάψει κοινοπραξία, με σκοπό την πώληση τουριστικών πακέτων στους Κινέζους, με προορισμό την Ευρώπη και την Ελλάδα ειδικότερα.

Με αφορμή την απόκτηση των ξενοδοχείων της Thomas Cook, οι Financial Times, ανέφεραν σε σχετικό άρθρο, ότι η Fosun, δρομολογεί την ολική αναγέννηση του brand Thomas Cook, ώστε να το μετατρέψει σε ένα ολοκληρωμένο online travel agency, που θα αξιοποιεί την αλματώδη αύξηση Κινέζων τουριστών στην Ευρώπη.

Στο πλαίσιο του τουριστικού της ενδιαφέροντος πάλι, η Fosun, εστιάζει και στο Ελληνικό, παρακολουθώντας τις εξελίξεις, καθώς πληροφορίες από ανθρώπους που συνεργάζονται μαζί της, αναφέρουν, ότι θα επιδιώξει να παίξει σημαντικό ρόλο στο ξενοδοχειακό σκέλος της επιχείρησης.

Όσον αφορά το ενδιαφέρον της για να επενδύσει στον τομέα των ασφαλειών, να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά η Fosun, ενδιαφέρθηκε για την Εθνική Ασφαλιστική το 2017, ωστόσο οι εξελίξεις με το σκάνδαλο της Folli Follie, (στην οποία έχει μετοχική σχέση), αποτέλεσαν αφορμή για να αποσύρει το ενδιαφέρον της.  Η επανεκκίνηση των διαδικασιών πώλησης του 80% της Εθνικής Ασφαλιστικής από την Εθνική Τράπεζα, ενεργοποίησε ωστόσο, ξανά το επενδυτικό της ενδιαφέρον, γι’ αυτό και – σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr – θα υποβάλλει προσφορά, για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών. Πρόκειται, εξάλλου, για έναν τομέα, που ήδη δραστηριοποιείται στην Ευρώπη, καθώς αποτελεί τον κύριο μέτοχο της μεγαλύτερης πορτογαλικής ασφαλιστικής εταιρείας, της Fidelidade Cia de Seguros και μίας μικρότερης στη Γερμανία, ενώ στη γερμανική πάλι αγορά έχει στην ιδιοκτησία της την τράπεζα Hauck & Aufhaeuser Privatbankiers.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις