Οικονομία

Το ευρώ πέφτει εξαιτίας του Eurogroup

Πτωτικά κινείται σήμερα το ευρώ έναντι του δολαρίου, καθώς στην αγορά εντείνεται η αγωνία για το αποτέλεσμα του Eurogroup.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το απόγευμα το ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματευόταν στα 1,2964 δολάρια από το επίπεδο των 1,2986 που έκλεισε το βράδυ της Παρασκευής στην αγορά της Νέας Υόρκης. Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/δολαρίου που ανακοίνωσε Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,2909 δολ.

Αρνητικά επηρεάζει το ευρώ το αποτέλεσμα των εκλογών στην Kαταλωνία όπου φαίνεται να κερδίζουν έδαφος οι αποσχιστικές δυνάμεις. Στη δευτερογενή αγορά ομολόγων στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών δεν καταγράφηκαν σήμερα συναλλαγές. Η απόδοση του δεκαετούς ομολόγου αναφοράς διαμορφώθηκε στο 16,49%.

Στη διατραπεζική αγορά τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Έτσι στη διάρκεια του ενός έτους το επιτόκιο κυμαίνονταν στο 0,58%, στη διάρκεια των εννέα μηνών κυμαίνονταν στο 0,46%, στο εξάμηνο στο 0,35%, στο τρίμηνο στο 0,19% και ο μήνας διατηρήθηκε στο 0,10%.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα