Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Τουρισμός για Όλους: Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέας παράτασης για τις αιτήσεις

Τουρισμός για Όλους: Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέας παράτασης για τις αιτήσεις

Ανοιχτό άφησε ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης το ενδεχόμενο νέας παράτασης στην προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους».

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 και ερωτώμενος σχετικά είπε πως «θα δούμε αν συνεχίζεται η ζήτηση για το πρόγραμμα και θα εξετάσουμε το ενδεχόμενο να δώσουμε νέα παράταση».

Παράλληλα αναφέρθηκε στην φετινή τουριστική κίνηση, λέγοντας πως δεδομένων των συνθηκών πάει πολύ καλά.

«Το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου στο Ηράκλειο της Κρήτης φτάσαμε στο 83% του 2019. Συνολικά, στα περιφερειακά αεροδρόμια, είμαστε περίπου στο 55% με 60% του 2019 και στο αεροδρόμιο της Αθήνας τις τελευταίες ημέρες έχουμε αγγίξει και το 65% του 2019», είπε.

Υποστήριξε πως η εικόνα της Ελλάδας έχει βελτιωθεί προς τα έξω, και γι αυτό είναι πρώτη στις προτιμήσεις στην Γαλλία και στις ΗΠΑ.

«Αν αυξηθούν κι άλλο τα κρούσματα δε θα γλυτώσουμε την καραντίνα από άλλες χώρες»

Στάθηκε και στην αύξηση των κρουσμάτων, λέγοντας πως εάν συνεχιστεί η αυξητική τάση δεν θα… γλυτώσουμε το να βάλλουν άλλες χώρες σε «καραντίνα» την Ελλάδα.

«Η αύξηση των κρουσμάτων πρέπει να παρακολουθείται στενά» και πρόσθεσε ότι «θα πάρουμε όποια μέτρα χρειαστεί, γιατί δεν θέλουμε οι άλλες χώρες να μας βάλουν σε καραντίνες» σημείωσε.

Υπογράμμισε επίσης πως η πολιτεία προσθέτοντας ότι και τώρα «θα είμαστε κοντά και στις επιχειρήσεις και στους εργαζόμενους», ενώ κάλεσε άπαντες να εμβολιαστούν.

 

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις