Οικονομία

Τράπεζα της Ελλάδας: Αυξήθηκαν δάνεια και καταθέσεις τον Αύγουστο

Αύξηση κατά 465 εκατ. ευρώ παρουσίασαν, τον Αύγουστο του 2022, οι καταθέσεις των νοικοκυριών και των ιδιωτικών μη κερδοσκοπικών ιδρυμάτων. Αυτό δείχνουν τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος.

Τον προηγούμενο μήνα, οι καταθέσεις νοικοκυριών και μη κερδοσκοπικών ιδρυμάτων είχαν αυξηθεί κατά 788 εκατ. ευρώ. Έτσι, ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής αυξήθηκε σε 4,4% από 4,1% τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδας.

Στο σύνολο του ιδιωτικού τομέα οι καταθέσεις αυξήθηκαν τον ίδιο μήνα κατά 89 εκατ. ευρώ έναντι αύξησης κατά 483 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα, ενώ ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής μειώθηκε σε 5,2% από 6,1% τον προηγούμενο μήνα. 

Αύξηση κατά 527 εκατ. ευρώ εμφάνισαν και οι καταθέσεις του Δημοσίου έναντι αύξησης κατά 408 τον προηγούμενο μήνα. 

Έτσι συνολικά η μηνιαία καθαρή ροή του συνόλου των καταθέσεων ήταν θετική κατά 616 εκατ. ευρώ τον Αύγουστο του 2022, έναντι θετικής καθαρής ροής 892 εκατ. ευρώ τον Ιούλιο του 2022.

Στο σκέλος των χορηγήσεων η μηνιαία καθαρή ροή της συνολικής χρηματοδότησης προς τον ιδιωτικό τομέα ήταν θετική κατά 29 εκατ. ευρώ, έναντι θετικής καθαρής ροής 454 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα.

Πιο αναλυτικά, η μηνιαία καθαρή ροή της χρηματοδότησης προς τις επιχειρήσεις, τον Αύγουστο του 2022, ήταν θετική κατά 182 εκατ. ευρώ, έναντι θετικής καθαρής ροής 608 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα, ενώ ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής αυξήθηκε σε 12,3% από 11,8% τον προηγούμενο μήνα.

Ειδικότερα, ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της χρηματοδότησης των μη χρηματοπιστωτικών επιχειρήσεων (ΜΧΕ) αυξήθηκε σε 11,6% από 10,9% τον προηγούμενο μήνα.

Η μηνιαία καθαρή ροή της χρηματοδότησής τους ήταν θετική κατά 209 εκατ. ευρώ, έναντι θετικής καθαρής ροής 470 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα.

Ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της χρηματοδότησης των ασφαλιστικών επιχειρήσεων και των λοιπών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητος στο 19,6% από 19,5% τον προηγούμενο μήνα. Η μηνιαία καθαρή ροή της χρηματοδότησής τους ήταν αρνητική κατά 27 εκατ. ευρώ, έναντι θετικής καθαρής ροής 137 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα.

Αντιθέτως, αρνητική κατά 132 εκατ. ευρώ ήταν η μηνιαία καθαρή ροή της χρηματοδότησης προς τους ιδιώτες και τα ιδιωτικά μη κερδοσκοπικά ιδρύματα τον Αύγουστο του 2022, έναντι αρνητικής καθαρής ροής 99 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα. Ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της χρηματοδότησής τους παρέμεινε αμετάβλητος στο -2,1%.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Βραχυχρόνια μίσθωση: Σταθερή ανοδική πορεία με διαδοχικά ρεκόρ και διατήρηση της προσφοράς σε ιστορικά υψηλά επίπεδα
Συνεχιζόμενη άνοδο παρουσιάζει η εξέλιξη του αριθμού των καταλυμάτων βραχυχρόνιας μίσθωσης κατά το διάστημα Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2025 σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2024
Ακίνητα Αθήνα
Κ. Χατζηδάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Στους πραγματικούς αγροτοκτηνοτρόφους τα κονδύλια που θα περισσέψουν από τους «κατά φαντασίαν» 
Το μεταβατικό καθεστώς, που θα εφαρμοστεί το 2025, θα στηρίζεται στα τιμολόγια για το γάλα και το κρέας που πούλησαν οι κτηνοτρόφοι και τις ζωοτροφές που αγόρασαν
Ο Κωστής Χατζηδάκης
Πειραιώς: Με καθαρά κέρδη 854 εκατ. ευρώ έκλεισε το εννεάμηνο 2025 – Στο 15% η απόδοση ιδίων κεφαλαίων
Η επίδοση της Πειραιώς, που υπερβαίνει τις αρχικές προβλέψεις, στηρίχθηκε στη συνεχιζόμενη πιστωτική επέκταση, τη σταθερή αύξηση των καταθέσεων και την ενίσχυση των εσόδων από προμήθειες
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς Χρήστος Μεγάλου
Πώς η ευλογιά απειλεί την αγορά φέτας – Kαμπανάκι στη γαλακτοβιομηχανία
Κύκλοι της γαλακτοβιομηχανίας με τους οποίους ήλθε σε επαφή το newsit.gr αναφέρουν πως ο μόνος λόγος για τον οποίο δεν έχει αυξηθεί η τιμή της φέτας είναι πως το προϊόν αυτό χρειάζεται τουλάχιστον 2 μήνες
Φέτα