Κυριακή, 5 Μαΐ
20oC Αθήνα

Τσακαλώτος: “Ανοιχτό” το θέμα μείωσης του αφορολόγητου

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Για την πορεία και το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης, καθώς και για το ΔΝΤ, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. Μάλιστα, ο υπουργός Οικονομικών, έσπευσε να διαψεύσει τα δημοσιεύματα για τελεσίγραφο 48 ωρών από τους θεσμούς.

“Θα επιδιώξουμε πολιτική συμφωνία σε όλο το πακέτο. Γι’ αυτό έχουμε καθυστερήσει. Γιατί έχουμε να αποφασίσουμε για πολλά πράγματα συγχρόνως”, είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών και συνέχισε: “Δεν ζητάω ειδική μεταχείριση από το ΔΝΤ. Δεν θεωρώ ότι θέλουν να δημιουργήσουν πρόβλημα στην Ευρώπη. Θεωρώ ότι υπάρχουν πολλά εσωτερικά προβλήματα. Το ΔΝΤ παίζει blame game για την Ελλάδα. Αλληλοηατηγορούνται…”.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος κάλεσε την Κριστίν Λαγκάρντ να πάρει μια απόφαση: “Αν θέλουν να είναι στο πρόγραμμα να έχουν δίκαιες απαιτήσεις. Να μην ροκανίζει τον χρόνο…”.

Και πρόσθεσε: “Η Κομισιόν προσπαθεί να ισορροπήσει κάποιες απαιτήσεις των δανειστών για να είναι οπωσδήποτε το ΔΝΤ μέσα. Δεν πιστεύω ότι υπάρχει κάποιος παίκτης που να μην θέλει λύση ή να λέει ότι φταίει η Ελλάδα για την καθυστέρηση”.

Για την αξιολόγηση, ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ακόμη πως “είμαστε σε καλό δρόμο. Μας ζητούν μέτρα πάνω σε λανθασμένα στοιχεία. Δεν έχουμε καθυστερήσεις στο σύνολο, αλλά σε 3-4 πράγματα. Θέλω λύση που θα μπορούμε να υποστηρίξουμε” και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για τη μείωση του αφορολόγητου: “Δεν διαπραγματευόμαστε μόνο για το αφορολόγητο. Μπορεί να υπάρξουν και θετικά μέτρα”.

 

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε