Δευτέρα, 29 Απρ.
23oC Αθήνα

Τσούνης (ΕΦΚΑ): Οι μη μισθωτοί πρέπει να ρυθμίσουν τις εισφορές των προηγούμενων ετών – Πότε λήγει η προθεσμία

Τσούνης (ΕΦΚΑ): Οι μη μισθωτοί πρέπει να ρυθμίσουν τις εισφορές των προηγούμενων ετών – Πότε λήγει η προθεσμία
Φωτογραφία: Eurokinissi

Για τo θέμα της ασφάλισης και των ρυθμίσεων των οφειλετών καθώς και στους μειωμένους χρόνος απονομής των συντάξεων μίλησε στην ΕΡΤ ο εκπρόσωπος τύπου του e-ΕΦΚΑ, Ηλίας Τσούνης.

Ο εκπρόσωπος του e-ΕΦΚΑ διέψευσε το ενδεχόμενο να μείνουν χωρίς περίθαλψη οι οφειλέτες των ταμείων στον φορέα για καλύψεις υπέρ υγείας, λέγοντας ότι «όλοι οι πολίτες έχουν δικαίωμα και πρόσβαση στη δωρεάν υγεία που έχουμε στην πατρίδα μας».

Μιλώντας για την ασφαλιστική ικανότητα εξήγησε ότι στο κομμάτι «υπέρ υγείας» τα προηγούμενα χρόνια η κυβέρνηση είχε κάποιες ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αυτοαπασχολούμενους ως προς αυτή την κατηγορία λόγω Covid.

«Η προϋπόθεση ήταν να πληρώνουν μόνο το κομμάτι του υπέρ υγείας από την ασφαλιστική τους εισφορά, δηλαδή να μην την καταβάλλουν εξ ολοκλήρου. Τον Μάιο (σσ. του 2023) είχε πει ο e-ΕΦΚΑ ότι θα πρέπει να περάσουμε σε κανονικότητα και πλέον οι μη μισθωτοί, αυτοαπασχολούμενοι και αγρότες να καταβάλλουν όλη την ασφαλιστική εισφορά» υπενθύμισε ο κ. Τσούνης.

Σημείωσε επίσης ότι «οι μη μισθωτοί, οι αυτοαπασχολούμενοι και αγρότες πρέπει να φροντίσουν είτε να αποπληρώσουν είτε να ρυθμίσουν τις ασφαλιστικές εισφορές των προηγούμενων ετών. Τους δίνεται η δυνατότητα ρύθμισης σε έως 24 δόσεις» μέχρι τις 31 Ιανουαρίου.

Πηγή: ΕΡΤ

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις