Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

Βασίλης Κικίλιας: Νέες συμφωνίες για τουρίστες από Ρουμανία – Ενδιαφέρον για Βόρεια Ελλάδα και Ιόνιο

Βασίλης Κικίλιας: Νέες συμφωνίες για τουρίστες από Ρουμανία – Ενδιαφέρον για Βόρεια Ελλάδα και Ιόνιο

Αισιόδοξα και πολύ ελπιδοφόρα ήταν τα μηνύματα από τις νέες συμφωνίες στις οποίες προχώρησε ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας κατά τις διαδοχικές συναντήσεις που πραγματοποίησε στο Βουκουρέστι με tour opetarors της Ρουμανίας.

Σε δήλωσή του ο Βασίλης Κικίλιας τόνισε ότι παρατηρείται μεγάλη αύξηση στις θέσεις αλλά και στους προορισμούς που επιλέγουν οι Ρουμάνοι ταξιδιώτες, ενώ ιδιαίτερο είναι το ενδιαφέρον τους για τον εναλλακτικό τουρισμό, στον οποίο έχει επενδύσει η χώρα μας, με την Πιερία, τα νησιά του Ιονίου, την Εύβοια και τη Θάσο να είναι πολύ ψηλά στις προτιμήσεις τους. Σε αυτό φαίνεται ότι έχει διευκολύνει και η αναστολή των περιοριστικών μέτρων για την πανδημία και ήδη ο οδικός τουρισμός έχει ξεκινήσει.

Ο Υπουργός Τουρισμού ανέφερε ότι για να αντιμετωπιστεί η όποια επίπτωση έχει ο πόλεμος της Ουκρανίας στον τουρισμό, έχει ήδη προγραμματιστεί να γίνει άλλο ένα roadshow στις χώρες που επηρεάζονται, όπως η Ρουμανία, καθώς οι δεσμοί των Βαλκανικών χωρών με την Ελλάδα είναι ισχυροί και αυτό αντικατοπτρίζεται και στον τουρισμό.

Επιπλέον, ο Β. Κικίλιας πραγματοποίησε συνάντηση με τον Υφυπουργό Επιχειρηματικότητας και Τουρισμού της Ρουμανίας, Rus Lucian Ioan, ο οποίος επεσήμανε το μεγάλο ενδιαφέρον που υπάρχει για πολλούς προορισμούς και για όλες τις μορφές τουρισμού στην Ελλάδα, όχι μόνο για τους καλοκαιρινούς μήνες αλλά και για το ερχόμενο φθινόπωρο, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε στον θρησκευτικό τουρισμό τον οποίο επιλέγουν πολλοί Ρουμάνοι που επισκέπτονται τη χώρα μας.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις