Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Βενζίνη: «Πονοκέφαλος» για τους οδηγούς τα νοθευμένα καύσιμα – Σταθερά ψηλά οι τιμές

Βενζίνη: «Πονοκέφαλος» για τους οδηγούς τα νοθευμένα καύσιμα – Σταθερά ψηλά οι τιμές
Φωτογραφία Αρχείου / Intime

Στα ύψη συνεχίζουν να βρίσκονται οι τιμές των καυσίμων ενώ παράλληλα πληθαίνουν οι καταγγελίες για νοθευμένη βενζίνη, τα οποία επηρεάζονται είτε στην ποιότητα είτε στην ποσότητά τους από τους πρατηριούχους και όταν η μάνικα μπαίνει στο ρεζερβουάρ εμείς δεν βλέπουμε… τίποτα από το υγρό που μπαίνει.

Όπως θα δείτε και παρακάτω, από την εκπομπή Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο, ένας ιδιοκτήτης συνεργείου έχει κρατήσει δύο τύπους νοθευμένης βενζίνης που προκαλούν προβλήματα στα αυτοκίνητα και πονοκέφαλο στους οδηγούς, αφού όχι μόνο την πληρώνουν σε υψηλή τιμή αλλά μετά πρέπει να πληρώσουν και τις επισκευές στο συνεργείο.

Όπως εξηγεί ο ιδιοκτήτης, τα αυτοκίνητα της νέας γενιάς είναι πολύ πιο ευαίσθητα στην ποιότητα του καυσίμου και πολύ πιο ευάλωτα στη νοθευμένη βενζίνη και τον τελευταίο καιρό, μάλιστα, τα περισσότερα αυτοκίνητα που έχουν πάει στο συνεργείο του παρουσιάζουν τις ίδιες βλάβες λόγω της νοθείας του καυσίμου.

Στα μπουκαλάκια που κρατάει ο μηχανικός, στο αριστερά βλέπουμε τη νοθευμένη αμόλυβδη με εύφλεκτα υλικά που συνήθως προκαλεί ζημιές στα φίλτρα και στην αντλία καυσίμου και δεξιά μια περίπτωση νοθείας που φαίνεται με γυμνό μάτι και προκαλεί προβλήματα ακόμα και στον κινητήρα.

Έτσι αυξάνουν το κέρδος τους οι επιτήδειοι

Σύμφωνα με την πρόεδρο της Ένωσης Βενζινοπωλών Αττικής στο Live News, το 25% εκείνων που ελέγχθηκαν, διαπιστώθηκε ότι αισχροκερδούσαν σε βάρος των οδηγών, καθώς οι επιτήδειοι ιδιοκτήτες πρατηρίων αυξάνουν παράνομα το κέρδος του, «πειράζοντας» την ποιότητα, την ποσότητα ή ακόμα και τα δύο μαζί, της βενζίνης.

Μπορεί ο μετρητής να δείχνει άλλα λίτρα από αυτά που έχουμε βάλει στο όχημά μας, όμως η νοθεία, τελικά, δεν αποτελεί πρόβλημα μόνο για την τσέπη μας αλλά και για το αυτοκίνητό μας.

Σε δυσθεώρητα ύψη οι τιμές της βενζίνης

Η τιμή της απλλής (95 οκτανίων) αμόλυβδης «καλπάζει» διαρκώς και η κατάσταση φαίνεται ότι έχει ξεφύγει περισσότερο στα νησιά, καθώς σε μερικά από αυτά το λίτρο φτάνει μέχρι και τα 2,50 ευρώ ενώ σε άλλες περιπτώσεις το ξεπερνάει.

Η Κάλυμνος, η Μήλος, η Αμοργός, η Σαντορίνη και η Ρόδος, αποτελούν την πιο «ακριβή» πεντάδα από θέμα τιμής βενζίνης. Οι τιμές των καυσίμων φτάνουν σε ύψη που δεν έχουμε ξαναδεί. Πέρυσι, τέτοια εποχή, το λίτρο της απλής αμόλυβδης κόστιζε 1,612 ευρώ. Πριν από έναν μήνα ήταν 2,073 και σήμερα Τρίτη (24.5.2022) πρωί, έφτασε τα 2,267, ολοταχώς για τα 2,50 ευρώ μέσα στον επόμενο μήνα.

Αναλυτικά:

  • Λέσβος (ΦΠΑ 17%), 2,17 € – 2,47 €
  • Λήμνος (ΦΠΑ 24%), 2,44 € – 2,58 €
  • Σάμος (ΦΠΑ 17%), 2,148 € – 2,325 €
  • Χίος (ΦΠΑ 17%), 2,135 € – 2,298 €
  • Ικαρία (ΦΠΑ 24%), 2,43 € – 2,63 €
  • Κως (ΦΠΑ 17%), 2,278 € – 2,485 €
  • Λέρος (ΦΠΑ 17%), 2,32 €
  • Ρόδος (ΦΠΑ 24%), 2,25 € – 2,498 €

Η σαρωτική ακρίβεια στα καύσιμα και οι παγίδες ορισμένων επιτήδειων που πουλούν πιο φθηνά, κάνουν την ανάγκη για συνεχείς ελέγχους επιτακτική σε ολόκληρη τη χώρα.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις