Τρίτη, 7 Μαΐ
24oC Αθήνα

Βίζερ: Κόψτε συντάξεις και αυξήστε φόρους για να βγείτε στις αγορές

Βίζερ: Κόψτε συντάξεις και αυξήστε φόρους για να βγείτε στις αγορές

Κανείς στην Ευρωζώνη δεν θέλει τέταρτο Μνημόνιο για την Ελλάδα, δηλώνει ο Τ. Βίζερ που στέλνει μήνυμα στην κυβέρνηση να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις σε συντάξεις και φόρους στους αγρότες.

Να τηρήσει στο ακέραιο το πρόγραμμα η ελληνική κυβέρνηση αν θέλει να βγει στις αγορές το 2016 και να λάβει ελάφρυνση χρέους τονίζει ο επικεφαλής του EuroWorking Group.

Σε συνέντευξη του στη RealNews ο Τόμας Βίζερ παραδέχεται πως θα πρέπει να ληφθούν οικονομικές και πολιτικές αποφάσεις που αποτελούν πρόκληση για την χώρα.
Θα πρέπει να υπάρξουν μεταρρυθμίσεις στον τομέα των συντάξεων, του φορολογικού συστήματος, τη φορολογία των αγροτών και το γενικό δημοσιονομικό σχεδιασμό. Αν το πρόγραμμα είναι εντός τροχιάς, κάτι που σήμερα ισχύει, και παραμείνει καθ’ όλη τη διάρκεια του 2016, τότε εκτιμώ ότι η πρόσβαση στις αγορές είναι ένας στόχος εφικτός και θα ακολουθήσει ως λογική συνέπεια”.

Προσέξτε πως εισάγει όμως για πρώτη φορά στην ατζέντα τις λέξεις ”τέταρτο μνημόνιο”.
”Δεν νομίζω ότι η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους έχει να κάνει με κανένα νέο μνημόνιο. Κανείς στην ΕΕ από όσο γνωρίζω δεν ενδιαφέρεται να καταλήξουμε σε τέταρτο πρόγραμμα για την Ελλάδα”.

Πηγή Ημερησία

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε