Οικονομία

ΒΟΑΚ: Στις 25 Ιανουαρίου το άνοιγμα των οικονομικών προσφορών

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Για τις 25 Ιανουαρίου 2024 έχει προγραμματιστεί από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, το άνοιγμα των οικονομικών προσφορών του κεντρικού τμήματος του ΒΟΑΚ, Χανιά – Ηράκλειο. Υπενθυμίζεται ότι τα τρία σχήματα διεκδικούν το έργο παραχώρησης ύψους 2 δισ. ευρώ είναι οι ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ – MYTILINEOS και ΑΒΑΞ – EGIS – MERIDIAM.

Σημειώνεται ότι οι τεχνικοί φάκελοι για τον ΒΟΑΚ έχουν κατατεθεί και εγκριθεί από μέρες από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και μετά την πάροδο της 10ήμερης προθεσμίας για τυχόν υποβολή ενστάσεων αναμένεται, να προχωρήσει το τελικό στάδιο της διαδικασίας, ώστε να αποκαλυφθεί ο προτιμητέος επενδυτής προς τα τέλη του μήνα.

Γενικότερα, εργασίες έχουν ξεκινήσει και επίσης έχουν καταβληθεί προκαταβολές στους αναδόχους τόσο για το τμήμα του ΒΟΑΚ, που εκτελείται ως δημόσιο έργο από την ΑΚΤΩΡ, όσο και στο τμήμα ΣΔΙΤ, που υλοποιείται από την κοινοπραξία ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ – ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις – Ιntrakat. Όπως αναφέρθηκε από το υπουργείο στο πλαίσιο σχετικής ενημέρωσης, τα έργα θα τρέξουν για να απορροφήσουν τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης. 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Χρηματιστήριο Αθηνών: Mε απώλειες 0,15% έκλεισαν οι μετοχές εν μέσω αρνητικού κλίματος στις ευρωαγορές
Το διεθνές περιβάλλον παρέμεινε επιβαρυμένο μετά την αύξηση των επιτοκίων της ΕΚΤ και τις προειδοποιήσεις της Κριστίν Λαγκάρντ για παρατεταμένες πληθωριστικές πιέσεις
Χρηματιστήριο Αθηνών: Mε απώλειες 0,15% έκλεισαν οι μετοχές εν μέσω αρνητικού κλίματος στις ευρωαγορές
Κτηνοτρόφοι: Ανοίγει η πλατφόρμα αποζημιώσεων για 104 φακέλους και περίπου 20.000 θανατωθέντα ζώα
Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας η ενεργοποίηση για τους πληγέντες από τον αφθώδη πυρετό στη Λέσβο, έως το τέλος Σεπτεμβρίου οι αποφάσεις για ζωοτροφές και κατεστραμμένο γάλα
EUROKINISSI