Οικονομία

Βόμβα για την Attica Bank! Στον εισαγγελέα πόρισμα της ΤτΕ

Θεσμική βόμβα εξαπολύει η Τράπεζα της Ελλάδος στο θέμα της Attica Bank. Σύμφωνα με απολύτως έγκυρες πληροφορίες το πόρισμα που συντάσσουν οι αρμόδιες υπηρεσίες για την κατάσταση που επικρατεί και για όσα έχουν συμβεί στην Attica Bank, θα αντιμετωπιστεί με "απολύτως θεσμικό τρόπο και θα αποσταλεί στον εισαγγελέα, όπως έγινε για παράδειγμα με το πόρισμα για τα δάνεια των ΜΜΕ".

Η ενέργεια αυτή, λένε στην Τράπεζα της Ελλάδος δεν έχει καμία άλλη διάσταση, πέρα από αυτή που προκύπτει από τη λειτουργία, το καταστατικό και τις υποχρεώσεις της κεντρικής Τράπεζας.

Στο μεταξύ, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι κοινοποιήθηκαν χτες στην Attica Bank, οι αποφάσεις για τα τέσσερα πρόσωπα του διοικητικού συμβουλίου της Attica Bank, όπως πρώτο είχε γράψει το newsit.gr, και την απαγόρευση της χορήγησης νέων δανείων από την τράπεζα.

Ειδικότερα η αρμόδια επιτροπή της Τράπεζας της Ελλάδος απέρριψε τον διορισμό του Γεράσιμου Σαπουντζόγλου για τη θέση του προέδρου και του Παναγιώτη Ρουμελιώτη για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, όπως και του Κωνσταντίνου Μακέδου ως αντιπροέδρου. Δεν έδωσε επίσης το πράσινο φως για την παραμονή της Άννας Πουσκούρη, ως μη εκτελεστικού μέλους του Δ.Σ., την οποία σημειωτέον είχε τοποθετήσει ως προσωρινή πρόεδρο η ίδια η Τράπεζα της Ελλάδος.

Τη δεύτερη απόφαση εξέδωσε η Επιτροπή Πιστωτικών και Ασφαλιστικών Θεμάτων. Με αυτή απαγορεύτηκε στην Attica Bank να προχωρήσει σε νέες δανειοδοτήσεις και έρχεται σε συνέχεια των παρατηρήσεων που επανειλημμένως έγιναν στην τράπεζα από την ΤτΕ και τον SSM.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
e-ΕΦΚΑ: Νέο ψηφιακό ασφαλιστικό προφίλ – Διαφάνεια και ταχύτητα στην ασφάλιση
Η κοινωνική ασφάλιση αποκτά πλέον εργαλείο διαφάνειας, ταχύτητας και απλοποίησης διαδικασιών, σηματοδοτώντας ένα ακόμη βήμα προς τον εκσυγχρονισμό και τη νέα ψηφιακή εποχή της ασφάλισης
Κτήριο e-ΕΦΚΑ
Θεοδωρικάκος: Πρωτοφανής έλεγχος στις μακροχρόνιες συμβάσεις – Έμπρακτος σεβασμός στα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμενων
Με τις νέες ρυθμίσεις του Υπουργού, οι επιχειρήσεις οφείλουν να υποβάλλουν στις αρμόδιες υπηρεσίες στοιχεία που τεκμηριώνουν τη συμμόρφωση με τις υποχρεώσεις τους καθώς και την εγκριτική απόφαση υπαγωγής
Τάκης Θεοδωρικάκος 1
Μάριο Ντράγκι: Η αδράνεια δεν απειλεί μόνο την ανταγωνιστικότητά μας, αλλά και την κυριαρχία μας
Να «δράσουμε από κοινού και χρειαζόμαστε περισσότερη ταχύτητα», και ανάγκη για «μια διαφορετική πορεία που απαιτεί νέα ταχύτητα, κλίμακα και ένταση», επεσήμανε ο Ντράγκι
Μάριο Ντράγκι 2