Παρασκευή, 26 Απρ.
18oC Αθήνα

Βουλή: Τροπολογία – πυροτέχνημα του ΣΥΡΙΖΑ για τα αναδρομικά!

Βουλή: Τροπολογία – πυροτέχνημα του ΣΥΡΙΖΑ για τα αναδρομικά!
φωτογραφία: αρχείο Eurokinissi

Πολιτική κεφαλαιοποίηση στην Ολομέλεια της Βουλής θέλει να πετύχει η κυβέρνηση με την τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών για τα αναδρομικά των ειδικών μισθολογίων.

Η επίμαχη τροπολογία αναμένεται να κατατεθεί απόψε στην Βουλή και να εισαχθεί την Πέμπτη (8.11.2018) για ψήφιση.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχουν ενημερωθεί να είναι όλοι παρόντες στη συζήτηση της τροπολογίας στην Ολομέλεια, καθώς ο σχεδιασμός είναι η κοινοβουλευτική ομάδα της πλειοψηφία να προκαλέσει ονομαστική ψηφοφορία.

Μια ονομαστική ψηφοφορία που ερμηνεύεται ως επικοινωνιακή και μόνο κίνηση, δεδομένου ότι κανένα από τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν έχει αντιταχθεί. Αντιθέτως, μάλιστα, ήταν αυτά που πίεζαν για την απόδοση των αναδρομικών των ειδικών μισθολογίων.

Μάλιστα, τα κόμματα της αντιπολίτευσης εγκαλούσαν τον συγκυβερνήτη και υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο ότι ενώ είχε δεσμευτεί και είχε δηλώσει στην Βουλή ότι είχε βρει τα κονδύλια και τους κωδικούς για την καταβολή των αναδρομικών στους ένστολους, αυτό δεν ερχόταν στην Βουλή για ψήφιση.

Συνεπώς η κίνηση της ονομαστικής ψηφοφορίας, που θα προκαλέσει ο ΣΥΡΙΖΑ, μάλλον μένει “κενής” ουσιαστικής πολιτικής ερμηνείας.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις