Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Βούτσης κατά Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής!

Βούτσης κατά Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής!

Πρώτα ήταν ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ο οποίος υποστήριξε ότι η Έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής έδωσε λάθος στοιχεία. Τώρα, ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης εξέδωσε οργισμένη ανακοίνωση κατά του επικεφαλής, Παναγιώτη Λιαργκόβα.

Ο Νίκος Βούτσης με ανακοίνωσή του αναφέρει:

«Η συνηγορία και η συνδρομή για την αναγκαία αναδιάρθρωση του χρέους, στην κρίσιμη μάλιστα περίοδο που η ελληνική κυβέρνηση έχει προχωρήσει στις σχετικές διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς και αναμένονται θετικές εξελίξεις το προσεχές διάστημα, δεν είναι δυνατόν να γίνονται με διογκωμένα στοιχεία από πίνακες της χρήσης του έτους 2013 και με την κινδυνολογία περί χρεοκοπίας. Εκφράζω την έκπληξή μου για τη χρήση μη έγκυρων στοιχείων και τη συνακόλουθη δημιουργία επικοινωνιακών εντυπώσεων».

Η αναφορά του κ. Βούτση έχει να κάνει με το στοιχείο που αναφέρεται στην τριμηνιαία Έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή, με συντονιστή τον κ. Παναγιώτη Λιαργκόβα. Μιλά, για επιβάρυνση με τόκους 84,3 δισ. ευρώ στο χρονικό διάστημα 2020-2026.

Τα στοιχεία είναι λάθος λέει και ο Τσακαλώτος

«Πρόκειται για λάθος», ανέφερε στην «Εφημερίδα των Συντακτών», ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος σχολιάζοντας τις εκτιμήσεις του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής.

Το ύψος των τόκων που καλείται να πληρώσει η Ελλάδα τα επόμενα χρόνια είναι δυσθεώρητο και μη διαχειρίσιμο λέει το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής.

Ωστόσο ο υπουργός Οικονομικών στη συνέντευξή του λέει πως το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής οδηγήθηκε σε λανθασμένες εκτιμήσεις, αξιοποιώντας στοιχεία του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρήματος που είχαν μεταβιβαστεί στη Βουλή το 2014, σύμφωνα με την εφημερίδα. Έτσι εκτινάσσει τους τόκους στα 84,3 δισεκατομμύρια ευρώ την χρονική περίοδο 2021-2026.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις