Κυριακή, 5 Μαΐ
17oC Αθήνα

“Βουτιά” των μετοχών ευρωπαϊκών τραπεζών μετά το “σαφάρι” της ΕΚΤ!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Αρνητικά επηρέασαν οι τραπεζικές μετοχές τα χρηματιστήρια της Ευρωζώνης, μετά τις πληροφορίες ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) ελέγχει ενδελεχώς ορισμένα μη εξυπηρετούμενα δάνειά τους, αν και οι εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου στήριξαν ευρύτερα την αγορά.

Ο δείκτης των τραπεζών της Ευρωζώνης υποχώρησε 2,5%, καθώς χρηματιστές ανέφεραν πληροφορίες του Σαββατοκύριακου, σύμφωνα με τις οποίες η ΕΚΤ εξετάζει μία σειρά τραπεζών της Ευρωζώνης για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, εντείνοντας τις προσπάθειές της να αντιμετωπίσει το «βουνό» των προβληματικών δανείων στην περιοχή.

Οι μετοχές της ισπανικής τράπεζας Banco de Sabadell, της γαλλικής Credit Agricole και της πορτογαλικής Banco Comercial Portugues μειώθηκαν κατά 4-6%. Πολλές από τις τράπεζες, που είδαν τις μετοχές τους να σημειώνουν τις μεγαλύτερες απώλειες ήταν ιταλικές, με την Banco Monte Paschi να υποχωρεί 13% και τις Banco Popolare, UniCredit και Mediobanca να υποχωρούν 4-7%.

Οι τραπεζικές μετοχές επιβάρυναν τον δείκτη της Ευρωζώνης Euro Stoxx 50, ο οποίος υποχωρούσε νωρίτερα κατά 0,3%, ενώ ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 αυξανόταν 0,1%.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε