Τρίτη, 16 Απρ.
19oC Αθήνα

Βρούτσης: Αυξήσεις μέχρι 252 ευρώ το μήνα σε ένα εκατ. συντάξεις

Βρούτσης

Αυξήσεις έως 252 ευρώ το μήνα σε 1.000.000 συντάξεις προαναγγέλλει ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης. Ο ίδιος μιλά για σημαντικά οφέλη σε μεγάλες κατηγορίες ασφαλισμένων και συνταξιούχων μέσα από το νέο Ασφαλιστικό.

Εκτός από τις κύριες συντάξεις, ο Γιάννης Βρούτσης, μιλώντας στα «Παραπολιτικά», προαναγγέλλει αυξήσεις στις επικουρικές που είχαν περικοπεί στο ύψος των 1.300 ευρώ (άθροισμα κύριας και επικουρικής) και πλέον θα δοθεί μεσοσταθμική αύξηση 99,5 ευρώ (μέση διακύμανση από 5 έως 200 ευρώ).

Click4more Ασφαλιστικό: Πώς θα βγαίνουν στη σύνταξη όσοι έχουν διαδοχική ασφάλιση – Τι θα ισχύσει για τους εργαζόμενους συνταξιούχους

Με το νέο ασφαλιστικό, λέει ο υπουργός Εργασίας, καταργείται η υποχρέωση επιστροφής ασφαλιστικών οφειλών για τους νέους επιστήμονες, που δημιουργούνταν με το παλαιό σύστημα, λόγω των μειωμένων εισφορών για τα πρώτα πέντε έτη ασφάλισης.

Όσον αφορά στις εισφορές, ο Γιάννης Βρούτσης αναφέρει πως το νέο σύστημα ασφαλιστικών εισφορών για ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες αποσυνδέει την ασφαλιστική εισφορά από το εισόδημα. Θα αποτελείται από έξι ασφαλιστικές κατηγορίες ελεύθερης επιλογής, τις οποίες θα επιλέγει ο ασφαλισμένος κάθε αρχή του έτους ανάλογα με τον δικό του προγραμματισμό και συμφέρον.

Για τους αγρότες, ο υπουργός Εργασίας υπογραμμίζει ότι διατηρείται το προστατευτικό περιβάλλον σχετικά με τις μειωμένες εισφορές τους, ενώ υπάρχει ειδική πρόβλεψη στον νέο ασφαλιστικό νόμο για όσους συνταξιούχους αγρότες θέλουν να εργαστούν, ώστε να λαμβάνουν το 100% της σύνταξής τους.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις