Δευτέρα, 29 Απρ.
23oC Αθήνα

Wall Street Journal: Μεγάλες δυσκολίες για τις ελληνικές τράπεζες

Wall Street Journal: Μεγάλες δυσκολίες για τις ελληνικές τράπεζες

Οι επενδυτές τα έχουν βρει σκούρα στο ελληνικό χρηματιστήριο, με τις τράπεζες να αντιμετωπίζουν τις μεγαλύτερες δυσκολίες, αναφέρει για την ανακεφαλαιοποίηση η Wall Street Journal.

Λίγο πριν την ανακεφαλαιοποίηση οι υφιστάμενοι επενδυτές έρχονται αντιμέτωποι με το φάσμα της καταστροφής, ασχέτως του αποτελέσματος της αξιολόγησης των ελληνικών τραπεζών από την Ευρώπη, τονίζει η Wall Street Journal.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα ”υπάρχουν ελπίδες πως το ιδιωτικό χρήμα θα παίξει κάποιον ρόλο, με τα στελέχη των τραπεζών είτε να στρέφονται προς πιθανούς νέους επενδυτές, ή να προσπαθούν να πουλήσουν περιουσιακά στοιχεία”.

Η Wall Street Journal τονίζει πως ”η Η Εθνική Τράπεζα προσπαθεί να ξεφορτωθεί την τουρκική θυγατρική της, την Finansbank, η οποία θα μπορούσε να αποφέρει μεγάλο μέρος των κεφαλαίων που ενδέχεται να χρειαστεί η τράπεζα” ενώ για την Eurobank αναφέρει πως έχει ιδιώτες υποστηρικτές, μεταξύ των οποίων ο Wilbur Ross, που είναι πρόθυμοι να ρίξουν περισσότερο ρευστό στην τράπεζα, αν οι συνθήκες είναι κατάλληλες.

Κατά τον αρθρογράφο ”πιο σκληρή προσπάθεια να αντλήσουν φρέσκα ιδιωτικά κεφάλαια κάνουν οι Πειραιώς και η Alpha Bank, την ώρα που οι αποτιμήσεις και των τεσσάρων τραπεζών στο Χρηματιστήριο βρίσκονται κοντά σε χαμηλά-ρεκόρ”.

Πηγή Euro2day

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε