Τρίτη, 7 Μαΐ
21oC Αθήνα

Χολή ξανά από τον Σόιμπλε: Κάνατε εκλογές κι όχι μεταρρυθμίσεις

Χολή ξανά από τον Σόιμπλε: Κάνατε εκλογές κι όχι μεταρρυθμίσεις

Δεν χάνει ευκαιρία να στάξει… φαρμάκι κατά της Ελλάδας ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Αυτή τη φορά, ενόψει και του Eurogroup της Δευτέρας, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας έστειλε μηνύματα στην Αθήνα για τις μεταρρυθμίσεις.

Όλα έγιναν μέσω της αναπληρώτριας εκπροσώπου του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, Φριντερίκε Φον Τισενχάουζεν. “Είναι γνωστό σε όλους ότι, λόγω της εκλογικής διαδικασίας στην Ελλάδα, η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων τον τελευταίο καιρό δεν ήταν η πρώτη προτεραιότητα”, είπε η εκπρόσωπος του Σόιμπλε. Πρώτο… καρφί.

Είχε κι άλλα στη φαρέτρα της όμως. Όπως είπε η κα Φον Τισενχάουζεν η μεταρρυθμιστική διαδικασία πρέπει να συνεχιστεί και διεμήνυσε με… νόημα πως τώρα συζητείται στο επίπεδο του Eurogroup η εναπομένουσα εκταμίευση της πρώτης δόσης και πως «εμείς κοιτάζουμε προς το μέλλον και βασιζόμαστε στο ότι αυτές οι μεταρρυθμίσεις θα γίνουν».

Η φον Τισενχάουζεν ρωτήθηκε και για το δημοσίευμα του περιοδικού Spiegel, σύμφωνα με το οποίο υπάρχει εσωτερική έκθεση του ΔΝΤ όπου τονίζεται η δυσαρέσκεια του Ταμείου για την καθυστέρηση των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα. Η εκπρόσωπος του Σόιμπλε είπε πως δεν έχει υπόψη της το έγγραφο του ΔΝΤ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε