Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Χρηματιστήρια: Νέα μεγάλη βουτιά στην Νέα Υόρκη – Πάνω από 600 μονάδες έχασε ο Dow Jones!

Χρηματιστήρια: Νέα μεγάλη βουτιά στην Νέα Υόρκη – Πάνω από 600 μονάδες έχασε ο Dow Jones!
Φωτογραφία: Reuters

Μεγάλη βουτιά στα Χρηματιστήρια της Νέας Υόρκης, απόδειξη ότι οι αγορές έχουν εισέλθει σε ένα φαύλο κύκλο διόρθωσης. Πλέον και η παραμικρή αρνητική είδηση επηρεάζει και αγνοούνται οι όποιες θετικές εξελίξεις στην οικονομία ή στις επιχειρήσεις.

Ο Dow Jones κατέγραψε απώλειες 608 μονάδων ή 2,4% και έκλεισε στις 24.583 μονάδες, ο S&P 500 υποχώρησε 3,1% στις 2.656 μονάδες, ενώ ο Nasdaq σημείωσε σημαντική πτώση 4,4%. Με λίγα λόγια τα Χρηματιστήρια πήραν… την κάτω βόλτα!

Τα “κόκκινα” Χρηματιστήρια και οι ανήσυχοι επενδυτές

Οι πρόσφατοι κλυδωνισμοί στα κινεζικά Χρηματιστήρια και η πολιτική αναταραχή στην Ευρώπη εν μέσω της αντιπαράθεσης Ρώμης – Βρυξελλών για τον ιταλικό προϋπολογισμό έχουν πλήξει την επενδυτική εμπιστοσύνη τις τελευταίες ημέρες.

Οι επενδυτές ανησυχούν και για την πορεία των επιτοκίων της FED, η οποία προχωρά σε σύσφιγξη της νομισματικής της πολιτικής, καθώς και για την εξέλιξη της εμπορικής διαμάχης ΗΠΑ – Κίνας, και ειδικότερα για τον αντίκτυπο που μπορεί να έχει στις επιχειρήσεις.

Στο πεδίο των εταιρικών αποτελεσμάτων στα Χρηματιστήρια, η Boeing ανακοίνωσε κέρδη και έσοδα που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, κάτι που στην αρχή της συνεδρίασης έδωσε ώθηση στον Dow Jones.

Χρηματιστήρια

Πάνω από 100 εταιρείες του S&P 500 αναμένεται τα ανακοινώσουν τα αποτελέσματά τους αυτήν την εβδομάδα. Μεταξύ αυτών οι Amazon και Alphabet.

Μέχρι στιγμής, 80% των εταιρειών στα Χρηματιστήρια που έχουν προβεί στις σχετικές ανακοινώσεις, έχουν καταγράψει κέρδη ανώτερα των προσδοκιών, σύμφωνα με τα στοιχεία από τη FactSet, αλλά μάλλον περνούν χωρίς θετική επίδραση από τα αυτιά των επενδυτών.

*Του Θανάση Παπαδή
Φωτογραφίες: Reuters

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις