Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Χρηματιστήριο: “Κατενάτσιο” περιμένοντας τις τράπεζες

Χρηματιστήριο: “Κατενάτσιο” περιμένοντας τις τράπεζες

Το χρηματιστήριο μοιάζει να περιμένει. Η ημέρα σήμερα είναι κρίσιμη καθώς αναμένονται τα αποτελέσματα των τραπεζών για το τρίτο τρίμηνο, αλλά και το σχέδιο της ΤτΕ για τα κόκκινα δάνεια.

Στη φωτογραφία της στιγμής, στις 11:20 ο γενικός δείκτης διαμορφωνόταν στις 599,13 μονάδες με πτώση -0,14%. Ο τζίρος την ίδια ώρα, μόλις στα 3,15 εκατομμύρια, μαρτυρά τη στάση αναμονής.

Κατά τους Finacial Times η Τράπεζα της Ελλάδος αναμένεται να παρουσιάσει ένα σχέδιο για τα κόκκινα δάνεια το οποίο θα στηρίζεται στη μεταφορά των αναβαλλόμενων φορολογικών απαιτήσεων ύψους 7,5 δισ. ευρώ σε όχημα ειδικού σκοπού. Αυτό στη συνέχεια θα εκδώσει ομόλογα και θα χρησιμοποιήσει τα έσοδα για την αγορά κόκκινων δανείων ύψους 42 δισ. ευρώ. Το ποσό αντιστοιχεί περίπου στο ήμισυ του συνόλου των μη εξυπηρετούμενων δανείων, που βαρύνουν τους ισολογισμούς των τραπεζών.

Σήμερα, μετά το τέλος της συνεδρίασης, θα παρουσιάσουν οι τρεις από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες και τα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου, όπου φαίνεται ότι θα υπάρξει μείωση στα καθαρά έσοδα αλλά και μείωση των κόκκινων δανείων.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις