Χρηστικά

Αλλάζει πρόσωπο η ΑΑΔΕ: Ανανεώνεται η θητεία Πιτσιλή, προσλήψεις από τον ιδιωτικό τομέα και 3 νέοι υποδιοικητές

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τέσσερις νέες παρεμβάσεις που θα αλλάξουν πρόσωπο στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) ανακοίνωσε σήμερα (15.10.2024) το οικονομικό επιτελείο σε συνέντευξη Τύπου για το φορολογικό νομοσχέδιο.

Η ΑΑΔΕ πλέον ακολουθεί μοντέλο άλλων δημοσίων φορέων, όπως ο ΕΦΚΑ, μπαίνοντας σε μία νέα εποχή, σύμφωνα με τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη.

Οι 4 παρεμβάσεις είναι:

  1. Ανακατανομή αρμοδιοτήτων μεταξύ Διοικητή και Συμβουλίου Διοίκησης.
  2. Θεσπίζεται η δυνατότητα η δυνατότητα 2ης ανανέωσης θητείας του διοικητή, κάτι που σημαίνει πως ο Γιώργος Πιτσιλής θα συνεχίσει την υπηρεσία και μετά τον Ιανουάριο κατά τον οποίο έληγε η θητεία του.
  3. Θα επιτρέπονται οι προσλήψεις από τον ιδιωτικό τομέα, μία ρύθμιση η οποία έχει εφαρμοστεί σε ΤτΕ, ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ.
  4. Προστίθενται οι θέσεις 3 υποδιοικητών. Ένας για οργάνωση λειτουργιών (που στον ιδιωτικό τομέα ονομάζεται COO), ένα αρμόδιος για τις νομικές υπηρεσίες, και ένας για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της ΑΑΔΕ.
Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Χρηστικά
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Χρηστικά: Περισσότερα άρθρα