Τρίτη, 23 Ιουλ.
35oC Αθήνα

Αναδρομικά: Τask Force για τις αγωγές συνταξιούχων συγκροτεί ο ΕΦΚΑ

Αναδρομικά: Τask Force για τις αγωγές συνταξιούχων συγκροτεί ο ΕΦΚΑ

Τη Συγκρότηση Ομάδας Εργασίας με αντικείμενο τη διαχείριση και διεκπεραίωση κάθε είδους νέων και εκκρεμών αγωγών των συνταξιούχων ασφαλισμένων του συνόλου των πρώην Ταμείων (ΙΚΑ, ΟΓΑ, ΟΑΕΕ, ΤΑΠΟΤΕ, ΤΡΑΠΕΖΩΝ κλπ), που κατατίθενται στα Διοικητικά Δικαστήρια και αφορούν σε κύριες και επικουρικές συντάξεις αποφάσισε η διοίκηση του ΕΦΚΑ.

Έργο της Ομάδας Εργασίας θα είναι η παροχή απόψεων επί των αγωγών των συνταξιούχων ασφαλισμένων του συνόλου των τέως Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης (ΙΚΑ, ΟΓΑ, ΟΑΕΕ, ΤΑΠΟΤΕ, ΤΡΑΠΕΖΩΝ κλπ, οι οποίοι έχουν ενταχθεί στον ΕΦΚΑ), που κατατίθενται στα Διοικητικά Δικαστήρια και που αφορούν στις κύριες και επικουρικές συντάξεις.

Επισημαίνεται ότι οι αγωγές που αφορούν σε μνημονιακές κρατήσεις θα υπογράφονται από τη Γενική Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών, ενώ οι αγωγές που αφορούν σε επανυπολογισμό συντάξεων σύμφωνα με το Ν.4387/2016, θα υπογράφονται από τη Γενική Διεύθυνση Συντάξεων.

Επιπροσθέτως, σε περιπτώσεις αγωγών που αφορούν σε επανυπολογισμό συντάξεων δύναται να ζητηθεί η συνδρομή των Τμημάτων Ενστάσεων και Προσφυγών της Γενικής Διεύθυνσης Συντάξεων.

Τα μέλη θα απασχολούνται αποκλειστικά στο αντικείμενο της Ομάδας Εργασίας, σύμφωνα με την ίδια απόφαση.

Χρηστικά Τελευταίες ειδήσεις