Χρηστικά

ΕΝΦΙΑ: Πότε επιβάλλονται «καμπάνες» στους φορολογούμενους

Λίγες μόλις ημέρες πριν από την κοινοποίηση των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ στο taxisnet, το νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών για τον Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας, το οποίο βρίσκεται ήδη σε δημόσια διαβούλευση, ορίζει εκ νέου το τι ισχύει με πιθανά πρόστιμα και τόκους σε όσους φορολογούμενους υπερβούν τις χρονικές διορίες.

Έτσι, οι φορολογούμενοι οι οποίοι βαρύνονται με την υποχρέωση δήλωσης στοιχείων ΕΝΦΙΑ, θα πρέπει να γνωρίζουν το τι θα ισχύσει άπαξ και υπερψηφιστεί το νομοσχέδιο, προκειμένου να αποφύγουν τις … «κακοτοπιές».

Αναλυτικά, αν ο φορολογούμενος δεν υποβάλει δήλωση στοιχείων ακινήτων ή υποβάλει εκπρόθεσμη ή ανακριβή δήλωση, με συνέπεια τη μη διενέργεια εκκαθάρισης του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων ή την εκκαθάριση ή τον προσδιορισμό αυτού σε μεταγενέστερο χρόνο, ως αφετηρία για την επιβολή των προστίμων, ορίζεται η επομένη της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής δήλωσης στοιχείων ακινήτων.

Ως αφετηρία για την επιβολή των τόκων ορίζεται η επομένη της ημερομηνίας της πρώτης ηλεκτρονικής έκδοσης των πράξεων διοικητικού προσδιορισμού φόρου για το οικείο έτος από τη Φορολογική Διοίκηση για τους υπόχρεους του έτους αυτού. 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Χρηστικά
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Χρηστικά: Περισσότερα άρθρα
Μαζικά mail υπενθύμισης από την ΑΑΔΕ: Γιατί 18.000 επιχειρήσεις κινδυνεύουν από 12 Φεβρουαρίου να μην εκδίδουν νόμιμα τιμολόγια
H ΑΑΔΕ απέστειλε σήμερα e-mail υπενθύμισης, με το οποίο καλεί όσους έχουν καθυστερήσει να σπεύσουν να δηλώσουν τον πάροχο ή τη χρήση των δωρεάν εφαρμογών
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ