Δευτέρα, 17 Ιουν.
31oC Αθήνα

Επιδόματα: Έρχονται αυξήσεις για τρεις κατηγορίες δικαιούχων

Επιδόματα: Έρχονται αυξήσεις για τρεις κατηγορίες δικαιούχων

Ελεύθεροι επαγγελματίες, μακροχρόνια άνεργοι και χαμηλόμισθοι – άνεργοι θα δουν να αυξάνονται τα κοινωνικά τους επιδόματα το αργότερο έως το τέλος του τρέχοντος έτους – αρχές του επομένου.

Οι αυξήσεις στις προαναφερθείσες τρεις πληθυσμιακές ομάδες θα αφορούν τρεις αντίστοιχες παροχές. Συγκεκριμένα, κατά πρώτον, οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα δουν να αυξάνονται οι παροχές υγείας του ΕΦΚΑ. Ο λόγος για τα επιδόματα κύησης και λοχείας, επιδόματα ασθενείας και ατυχήματος, αλλά και έξοδα κηδείας.

Όσα από τα παραπάνω επιδόματα του ΕΦΚΑ λαμβάνουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες είναι χαμηλότερο σε σχέση με εκείνα των μισθωτών εν γένει. Στόχος της κυβέρνησης είναι να εξομοιωθούν με εκείνα της πλειοψηφίας των μισθωτών όσα επδόματα των επαγγελματιών (πχ έξοδα κηδείας) ήδη υφίστανται και να θεσπιστούν όσα δεν υφίσταντανται (πχ επίδομα ατυχήματος). Οι αλλαγές αυτές αναμένεται να συμπεριληφθούν στο νέο κανονισμό ενιαίων παροχών του ΕΦΚΑ σε σχέση με τις μη συνταξιοδοτικές παροχές, ο οποίος θα εφαρμοστεί τους επόμενους μήνες.

Κατά δεύτερον, οι μισθωτοί με πολλά έτη ασφάλισης και υψηλές αμοιβές, θα δικαιούνται υψηλότερο επίδομα ανεργίας σε σχέση με το σημερινό, αλλά και για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Kατά τρίτον, οι οικογένειες με τρία παιδιά. Στα πλαίσια του υπό εξέταση νέου εθνικού σχεδίου για την αντιμετώπιση του δημογραφικού, εξετάζεται η εξίσωση των προνοιακών παροχών μεταξύ τριτέκνων – πολυτέκνων, αλλά και η αύξηση του ύψους των οικογενειακών επιδομάτων (επίδομα τέκνων – Α21).

Χρηστικά Τελευταίες ειδήσεις