Τρίτη, 30 Απρ.
17oC Αθήνα

ΚΕΠΑ: Πως θα «τρέξει» το πρόγραμμα πρόσληψης νέων γιατρών – Πότε θα εκδοθούν οι προκηρύξεις

ΚΕΠΑ: Πως θα «τρέξει» το πρόγραμμα πρόσληψης νέων γιατρών – Πότε θα εκδοθούν οι προκηρύξεις

Πριν το τέλος του τρέχοντος μήνα αναμένεται να έχει δρομολογηθεί η διαδικασία υπερδιπλασιασμού των γιατρών στα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ).

Όπως δήλωσε χθες (10.04.24) ο γενικός γραμματέας κοινωνικής ασφάλισης, Νίκος Μηλαπίδης, αυτή τη στιγμή τα ΚΕΠΑ καλούνται να εξυπηρετήσουν περίπου 160 χιλιάδες αιτήματα συμπολιτών μας ετησίως. Λόγω έλλειψης προσωπικού, δηλαδή λόγω έλλειψης γιατρών, οι συνεδριάσεις έχουν μεγάλη καθυστέρηση, είτε στα ΚΕΠΑ, είτε στις κατ’ οίκον αξιολογήσεις.

Στο πλαίσιο λοιπόν αυτό, το Υπουργείο Εργασίας εξέδωσε δυο υπουργικές αποφάσεις που δίνουν τη δυνατότητα ενίσχυσης του Ειδικού Σώματος ιατρών των ΚΕΠΑ.

Αυτή τη στιγμή υπηρετούν περίπου 500 γιατροί και σύντομα αναμένεται προκήρυξη με νέες ειδικότητες με στόχο να φτάσουμε τους 1200 ιατρούς οι οποίοι μπορεί να προέρχονται εκτός από το δημόσιο και από τον ιδιωτικό τομέα προσφέροντας τους και αυξημένες οικονομικές απολαβές κατά 50%.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις αρμοδίων παραγόντων με τους οποίους ήλθε σε επαφή το newsit.gr:

1) Η προκήρυξη θα εκδοθεί από τον ΕΦΚΑ πριν το Πάσχα
2) Για τις θέσεις προβλέπονται ειδικότητες που δεν υπήρχαν για να συμπληρωθούν οι επιτροπές κατάλληλα και αναμένεται πως θα υπάρχει ενδιαφέρον.

Άμεσα, οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως το Ειδικό Σώμα Γιατρών αυξηθεί κατά 200-300 άτομα, γεγονός που θα βελτιώσει την κατάσταση σε σχέση με τις αναμονές.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Χρηστικά Τελευταίες ειδήσεις